20. maaliskuuta 2009

mennyt viikonloppu mielessäin osa II

ja tuleva jo ihan käsillä. eilen tavattiin mukavia uusia ihmisiä, paikallisia. minulla on jo 3 paikallista kontaktia!!! jee! fysioterapeutti soitti eilen ja sanoi järjestelleensä asioita, ensi viikolla todennäköisesti voisin mennä täyttelemään jotain papereita jne. ainut vaan, että ensimmäisen vuoden olen pelkkä harjoittelija ja vasta sen jälkeen minut tunnustetaan oikeaksi fysioterapeutiksi. mutta on kuulema vaan paperiasioiden takia näin. byrokratia kukoistaa täälläkin.

martti-parka on nukkunut koko eilisen päivän ja tämäkin päivä taitaa mennä nukkuessa. tiistai-illan ja keskiviikon martti oli hereillä koko ajan ja jännitti vain. hiljaa hyvää tulee ja nyt on selvästi havaittavissa rentoutta. eilen hiekkadyynejä tavoiteltaessamme iho paloi punaiseksi ja nyt sattuu. ensimmäinen kerta, kun pääsi palamaan näin pahasti. suojakertoimella 30 on menty koko ajan ja olen lisäillyt sitä parin tunnin välein vähintään.

viikonlopun suunnitelmat ovat vielä ihan auki. jos vain ottaisi rennosti ja kokeilisi kuinka sujuu braai eli grillaus. uskokaa tai älkää, mutta meillä on on oma braai sisällä, ruokailutilassa. puuklapeilla toimiva. paikalliset vannovat braain nimeen. ruoka taitaa olla täällä hyvin tärkeässä roolissa. moni puhuu siitä ja kertoo reseptejä ja tapoja valmistaa ruokaa, erityisesti game meattia eli kaikenlaista riistaa, antilooppeja on montaa lajia, seepraa, krokotiiliä, strutsia puhumattakaan kalasta, joka pitää tietysti kalastaa itse. tuoreita merenantimia on vaikea löytää, pakasteesta löytyy jo ihan kaikkea. paikallisten mukaan tuore kala pitää itse kalastaa. se taito on siis opeteltava. kalastajia täällä on paljon, rannoilla on myös simpukoiden kerääjiä, ehkä liityn keräilijöiden joukkoon. simpukat ovat superherkullisia täällä!!

menneeseen viikonloppuun vielä kerran kuvien kera. ja tuo otus kirahvin jälkeen on tietenkin sarvikuono eikä mikään virtahepo niin kuin jossain postauksessa väitin. tulivat muuten ihan liki autoa. olin varma, että tässä se elämä nyt oli, afrikassa loppu tulee, kun sarvikuono heittää pari kertaa ilmaan ja talloo päälle. oppaan antama "sarvikuonosuklaa" laukaisi onneksi tilanteen ja sarvikuonot olivat tyytyväisiä kuten myös me retkeläiset, koska kuvat sai ihan läheltä. leijonien kohdalla olin myös varma lopusta. karjunta oli karmivaa. leijonat olivat aidan takana ja tiesivät saavansa ruokaa. me ei vielä tiedetty vaan, että ne eivät voi päästä aitauksesta ja että ne elävät "vankeudessa".
mukavaa viikonloppua kaikille teille !!! onko turussa vielä lunta?

5 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

Moikkelis !

On täällä vielä lunta jonkin verran, maantiellä ei suinkaan eikä lainkaan. Tai niin siis Maskussa on, en minä Turusta tiedä :) Ihania kuvia ! Laitan teillekin maastokuvia sähkäriin.

K&K

Sirpa kirjoitti...

Paimiossa on myös lunta.Vihdoin on aikaa lukea kuulumisianne-poskiontelot on nyt uudet ja on pakko olla saikulla.Tätäkö se Ullan vauvauni tiesi? Koiravauva Martti? Kovasti terveisiä meiltä kaikilta! Terv. Sirpa ja miehet

Anonyymi kirjoitti...

hätäinen kun olen, luin, että "MATTI-parka on nukkunut koko eilisen päivän... "
Ja nauroin, yksinkertaisen ihmisen huvit on yksinkertaisia...

Anonyymi kirjoitti...

Uskomattoman hienoja valokuvia, lisää niitä! Ja olis kiva nähdä tai kuulla minkälainen teidän kämppä on.

Mulla on Itävallan matkan jälkeen kauhea ulkomaankuume. Tekisi mieli lähteä myös pidemmäksi aikaa jonnekin, mutta täytyy nyt varmaan vielä jonkin aikaa odotella ja kypsytellä tätä ideaa.

jenni kirjoitti...

maastokuvia odotellaan ja koululaisille sopiva kuvaus on tuloillaan eli ajatustyön alla!!

ihanaa kuulla sinusta sirpa, rauhassa vaan nyt uusien poskionteloiden kanssa. onko pitkäkin saikku tiedossa?? terveisiä sinne kaikille tutuille!!

mysteerikoon henkilöllisyyttä olemme miettineet, matikanopiskelija kenties? matti-martti -yhdistelmä aiheuttaa myös meille sekaannuksia, paljon. ei tullut mietittyä nimeä antaessa kovin pitkälle ja nyt sitä on paha lähteä muuttamaan.

maarit!! kuvia tulossa tänään taas. justhan te tulitte itävallasta, mutta tiedän tunteen. tänne vaan vierailemaan!!