15. maaliskuuta 2009

white rhinos ja klubbailua windhoekin tyyliin

pikapikapostaus. windhoekissa ollaan edelleen, vielä 2 yötä. eilen saavuttiin, muutos maisemassa oli melkoinen. alle 100 km sisämaahan ajettuamme alkoi vihertää, helmikuun pari viikkoa kestäneet sateet olivat saaneet kaiken kukoistamaan, hiekka loppui ja kasvillisuus alkoi, tykkäsin. kuvia tiedossa taas jossain vaiheessa.

windhoekissa olemme jo parhaat päivänsä nähneessä hotellissa. 80-luvulla on varmasti eletty tämän hotellin kulta-aikaa. sijainti on loistava keskustassa. eilen illalla tutustuttiin pariin paikalliseen, joiden kanssa jatkettiin illanviettoa. kävimme paikallisella klubilla. hittituote on muuten brandycola. ei kuulema haise seuraavana päivänä eikä puske ihon läpi pintaan. kaikki tuntuivat juovan kyseistä juomaa. ihmisiä klubilla ei ollut ruuhkaksi asti, musiikkina oli tämän hetken listahittejä. tavattiinpa klubilla suomalainen poikakin, joka on asunut 11-vuotiaasta saakka täällä, nyt aikuisena palannut armeijaan ja opiskelemaan suomeen, mutta käy täällä edelleen ahkerasti. hänelle meidän tapaaminen taisi olla suurempi yllätys ja hämmästys. ei kuulema ole aiemmin sattumalta tavannut suomalaisia namibiassa.

hotellille palattiin ehkä viiden aikaan aamulla. tahdonvoimalla herättiin aamupalalle, mutta sen jälkeen oli pakko jatkaa unia ja iltapäivällä lähdettiin läheiselle game ranchille (riistatilalle, 45 000 hehtaaria) katselemaan eläimiä. ja niitähän riitti. monta erilaista antilooppilajia, kirahveja, villisikoja, valkoisia virtahepoja sekä leijonia. leijonat elivät "vankeudessa", ne oli pelastettu 17 vuotta sitten namibian pohjoisosasta ja ovat siitä saakka asuneet aidatulla alueella, jossa ei ole muita eläimiä. alue oli myös useita hehtaareita, mutta saalistaa leijonat eivät kuulema enää osaa. upean näkoisiä eläimiä ja urosleijonan karjunta oli karvat nostattavaa. olimme avomaasturin kyydissä 1,5 tunnin ajan katselemassa eläimiä. oikein kelpo tapa viettää sunnuntaipäivää pikkupäänsäryssä.

jatkoa luvassa pian. huomenna, ylihuomenna tai keskiviikkona...

ps. kommentoinnin asetuksia on muutettu!!! nyt voi kommentoida ilman rekisteröitymistä eli ihan helposti, onnistuu varmasti nyt kaikilta!!!

1 kommentti:

Katsan blogi kirjoitti...

HIENOA! Toivottavasti miehesi kanssa käymämme puhelinkeskustelun perusteella hän sisäisti kummalta puolelta hän lyö golfpalloa. Jatkakaa samalla tyylillä...