25. maaliskuuta 2009

löpinäähöpinääturhantärkeää

tänäänkin aurinko on jaksanut paistaa aamun tunneista saakka. sumu ja usva ovat poissa. enkä minä osaa olla ihmettelemättä, rakastan auringonpaistetta!!! paljon!!! ilma on niin kaunis. tuulee tietysti ja lämpötila on ehkä jossain 20 asteen tietämillä eli liian lämmin ei ole.

suomesta piti tulla meidän muuttokuorma maanantaina. no, ei tullut. kuukausi on menty samoilla vaatteilla. pari toppia, pari t-paitaa, yksi villatakki ja kolmet farkut + muutama tunika ja yksi farkkuhame. urheiluvaatteita pari kertaa. yhdet läpsykkäät, jotka ovat jalassa lähes koko ajan (kenkiä on kyllä mukana enemmänkin). yhden hupparitakin olen ostanut täältä. oih!! tahtoisin jo vaihtaa vaatteita ja saada meidän tavarat suomesta. kunhan tavarat tulee suomesta niin saan meidän asunnon enemmän kodiksi. lupaan, että sitten osaan pakata valokuvat pienemmiksi ja laitan niitä tänne.

jos jotain kertoisin kuitenkin asunnostamme... lukkoja on paljon, avaimia on paljon, varashälyttimet löytyy, ne voi ohjata monella eri tapaa. kun poistumme asunnosta niin kaikki hälyt ovat päällä. päiväsaikaan kotona ollessa hälyt eivät ole päällä, mutta yöllä vain yläkerta on hälyvapaa eli alakerrassa kaikki ovat päällä. aikamoista vehtaamista tämä on noiden hälyjen kanssa, mutta kai siihen tottuu. autotalli on kahdelle autolle (mies rakastaa), samassa tilassa on pesukone ja kuivuri. meillä ei ole vieläkään pyykinkuivaustelinettä, vaikka olemme sitä yrittäneet metsästää joten kaikki vaatteet menevät kuivurin kautta, ei tee hyvää ei.

alakerrassa on keittiö, avokeittiö yhdistettynä olohuoneeseen sekä niiden vieressä braai-alue eli grillausalue, jossa on iso pöytä ja syömään mahtuu ainakin 8 ihmistä. sävyt ovat vaaleita kaikkialla, lattia laattaa. asunto on valoisa. yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja kaksi kylppäriä, jälleen vaaleita pintoja ja samaa laattaa kuin alakerrassa. seinät taittaa vaaleaan oliivinvihreään sävyyn. meidän makkarissa on myös pieni parveke!!! ja oma kylppäri!! tilaa on siis paljon ja pihaa myös. piha-alueet ovat aika karut, mutta nyt silmä on jo tottunut niihin. eli aidoilla ympäröity alue, nurmikkoa on tuollainen 2m x 6m alue ja muuten pelkää harmaata laattaa. ilonamme on myös palmupuu. meidän talo on silti hyvin vaatimaton verrattuna muihin langstrandin taloihin, jotka ovat aivan hullun kokoisia ja muotoisia, mikään talo ei näytä samalta kuin naapuritalo ellei sitten kyseessä ole joku kompleksi esim. rivitalotyyppisiä taloja. voisin kuvitella, että minun äiti rakastaisi katsella näitä taloja ja pihoja samoin kuin mister jones.

neljän tunnin päästä minulla on ns. työhaastattelu, vähän jänskättää jo. samoin jännittää mitä martti puuhaa sillä välin. martti on löytänyt kengät. eilen se jätti hampaanjälkensä minun keltaisiin kaunistuksiin. pehmeään nahkaan on ilmeisesti kiva upottaa hampaat. martin ulkonäkö on kohentunut vauhdilla viikossa. karva on jo sileää ja kiiltävää, samoin nuo hampaat ovat muuttuneet teräviksi niin kuin pennuilla yleensä kai onkin. omaa tahtoakin ja luonnetta on uskallettu näyttää. selästä ja hännästä näkyy vahvemmin shakaalille tyypillinen musta viiva, mikä hiukka arveluttaa. aamulla taas rannalla ollessamme näimme kaksi shakaalia ja ne muistuttaa niin marttia. ainut vaan, että ne on lyhytjalkaisempia ja tukevampia, mutta korvat ja selän ja hännän musta viiva ovat yhteneväiset. martin korvat eivät tosin ole kaiken aikaa pystyssä.

eilinen päivä meni laiskanpulskeasti niin kuin arvelinkin jo aamulla, eilen siis. pari pitkää kävelyä rannalla, hieman auringonottoa ja lehtien lukua, paljon surffailua netissä ja telkun katsomista. kanavia täällä on ihan liikaa. kaikenmaailman e-entertainmenttia ja fashion tv:tä, joiden parissa aika vaan hulahtaa puhumattakaan series-kanavista, joista tulee jatkuvalla syötöllä jenkkihömppää ja minähän jaksan katsoa sitä. omaa autoa odottelen edelleen. hyvä puoli tässä on se, että en pääse tuhlaamaan rahaa. mies kiittää ainakin. välillä turhauttaa, kun meinaa olla tylsää. jollekin toiselle tämä olisi varmasti ihan liian tylsää, mutta minä viihdyn myös näin, kiireisestä elämästä tähän hyppääminen on ollut outoa, aikaa on niin paljon ja kiireestä en tiedä enää mitään. paitsi miehen kautta, jolla sitä sitten riittää minunkin puolesta. mies lähtee aamulla seitsemän jälkeen töihin ja palaa, kun palaa. eilen palasi kahdeksalta illalla, yleensä kuitenkin viiden ja kuuden välillä. pitkiä päiviä siis.

aamurutiinit ovat palanneet elämääni!! aamulla ensin pesulle, martin kanssa ulos, aamupalalle ja blogin luokse. martille ruokaa ja oma aamupala tietyssä järjestyksessä. muuten päivä menee omia menojaan. tietysti martin ruuat ja ulkoilut menee aika samalla kaavalla päivästä toiseen.

että tämmöistä tällä kertaa. huomenaamuna uudestaan ellei jo tänä iltana. toiveikkaana työhaastatteluun!!!

10 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

Myöhässä mutta onnea matkaan !

K&K

Unknown kirjoitti...

miten meni muru? täällä on jo melkein kevät.

jenni kirjoitti...

jihaa!! hyvin meni. huhtikuussa olisi tiedossa 9 päivän kaivoskeikka, kaivosmiehille terveystarkastuksia, 1500 miestä. fyssari hoitaa jonkun 5-10 minuutin tutkimus/haastattelun. kovin olivat innostuneita. nyt vaan papereita täyttelemään, että saadaan luvat kuntoon. jatkossa myös tarvitsevat apua silloin tällöin ja lomia yms iltapäiviä tuuraamaan. lapselliset naiset tekevät töitä vain aamupäivisin niin iltapäivisin tarvitsevat apua. ei ne edes halunneet nähdä todistuksia tai suosituksia. sanoivat, että oli I kerta, kun ft tulee ovesta sisään hakemaan töitä. jatkuva työvoimapula on kuulema. hihii! ja jee!

Riina kirjoitti...

Onnea onnea työstä, ensiksi!Mahtavasi teillä sujuu siellä! Mulla on ollut kamala kiire, tulee aina luettua monen viikon asiat yhtenä rykäyksenä täältä... Martti! Oih ja voih, miten ihanaa! Onnea perheenlisäyksestä, hän on aivan täydellinen pikkumies, niin ehana!

jenni kirjoitti...

niin ehana :))
ja terveisiä teidän karvakuonoille. kyllä se kesä sieltä opellekin vielä tulee, toivottavasti äikänopea ei kauheasti ahdista tahditon kirjoitustapani.

Unknown kirjoitti...

vaude, 1500 kaivosmiestä..hmm. onnea joka tapauksessa!

Katsan blogi kirjoitti...

Jenni hei! Jätäthän kaikki hälyttimet pois päältä KOKO talosta, kun miehesi saapuu iltasella pitkän ja raskaan työpäivän jälkeen pienessä paikakallisessa neuvottelukunnossa kotiinne. Se ei ole kivaa kun Martti (huom. isolla ), sinä ja naapurit heräävät siihen meteliin ja hälytyksen ja kaameaan sekamelskaan, kun Masa räplää insinöörin itsevarmalla tietotaidolla hälyttimenne koodeja. (Eikun, sittenkin, nyt mä muistan sen numeron). Näin se naapureihin tutustuminen todella alkaa keskellä yötä...
JA ONNEA SIIHEN TYÖNHAKUUN... JENNILLE.

Katsan blogi kirjoitti...

Katselin noita aavikolta otettuja kuvia ja suurennettuani kuvan, jossa martti makaa auton jalkatilassa, niin onko sulla Matti villahousut jalassa? En nähnyt oliko autossa vinsi keulalla, mutta jos on niin laita vaijeri puun ympärille ja siitä se avolava lähtee... :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirjotetaan muuten vinssi ja aavikolla ei ole puita. Eikä ankkurikaan oikein pysy hiekassa.
T:Matti

jenni kirjoitti...

voih, kalle. ei saa naljailla villahousuista. et tiedäkään kuinka matti on vastustanut pukemasta päälleen muita kuin farkkuja.
mutta juu insinöörin itsevarma tietotaito vie välillä aina hullunkurisiin tilanteisiin.

lotta, en ole ihan varma mitä tuosta 1500 kaivosmiehestä ajattelisin. kai se tästä selkiytyy.