18. maaliskuuta 2009

martti muutti meille toissapäivänä.

tämä katujen kasvatti sai meiltä uuden kodin. pieni arkajalka, pelkää vielä aikalailla kaikkea muuta paitsi ruokaa. martti on nälkäinen ja ruokahalu on loputon. hontelo olemus ihastuttaa minua ja on hienoa nähdä kuinka tuo pelokas koira alkaa pikkuhiljaa luottamaan. martti hoksasi yhdessä illassa sisäsiisteyden, fiksukin vielä! martti sai nimensä ahtisaaren mukaan, jotenkin halusimme herra ahtisaarta muistaa hänen ansioistaan 90-luvun taitteessa, kun namibia onnistui neuvottelemaan itselleen itsenäisyyden etelä-afrikasta.

ihan ei heti onnistunut yhteistyö, hihnassa kulkeminen oli aivan uutta vielä viime lauantaina, kun kävimme katsomassa marttia ennen windhoekiin lähtöä. mutta nyt se onnistuu, alempana todiste siitä.


martin alkuperästä tai koostumuksesta ei tiedä kukaan (arvauksia saa laittaa). ehkä labbista, jotain vinttikoiraa, dobermannia, saksanpaimenkoiraa...?? martti oli löytynyt "slummialueelta" roskiksesta. onneksi joku oli pelastanut martin sieltä ja vienyt spca:lle, jossa martti ehti olla ainakin 5 viikkoa ennen meille tuloa. martin arvioitu ikä on 10-12 viikkoa. ehkä syntymäpäiviä aletaan viettämään 17.3, päivänä jolloin martti tuli meille.


pitkät on jalat, sitäkään ei tiedä kuinka iso martista tulee. nyt syödään paljon ja asetutaan kodiksi. katsotaan puolen vuoden päästä millainen jättiläinen meillä on.


näin täällä ulkoillaan, näettekö lenkkipolun? tänään on aikomuksena nousta hiekkadyyneille, kunhan palmun alta on kitketty rikkaruohot. tämä kuva on ihan rannalta, kaukana takana näkyy dyynejä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi miten suloinen pakkaus hän onkaan!
Ihanaa lueskella näitä sinun juttuja :)

T: Jusa ja Jenni

Jenni kirjoitti...

oi martti! mainio kaveri. onnea vaan perheenlisäyksen johdosta ja rapsutuksia maralle! teillä näyttäisi olevan siellä tarpeeksi hiekkaa. ei lopu hiekka kesken.
t.jenni

Katsan blogi kirjoitti...

Toivottavasti miehelläsi on auktoriteettia alaisiinsa hieman enemmän kuin maraan :) Kalle.

jenni kirjoitti...

martti maranen on kyllä loistopakkaus. toivottavasti kpossa voidaan jo pulleasti!!

hiekka ei täältä lopu ;)
jos on tarvetta hiekalle niin ilmoitelkaa!!

heh heh kalle!!! vaikea sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kiva että nyt pääsee kommentoimaan helpommin. Yritinkin pari viikkoa sitten laittaa ties mitä terkkuja tänne, mutta en koskaan onnistunut, vaikka olin mielestäni jo rekisteröitynyt.

Aika iso yllätys tuo koira, vaikka ootahan sä siitä puhunut jo Suomessakin. Jännä nähdä miten iso siitä tuleekin. Onnea uudelle perheenjäsenelle!

Anonyymi kirjoitti...

...siis tuo anonyymi olin minä, Maarit:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos muru linkistä..
Täällä minä vuodatan kyyneleitä kun luen sinun ihania juttuja. Elämä kuulostaa ihanalle elämälle ja tuo Martti on niin suloinen koikkeliinikoira. Ens kesänä me tullaan sit sinne ja Martti on varmaan siis jo jättiläinen silloin.

Olen onnellinen sinun puolesta <3

Terv. Pikku Johanna