26. maaliskuuta 2009

muuttokuorma saapuu ja elo alkaa järjestyä!!

eilen toivoin niin paljon, että omat tavarat vihdoin jo saapuisivat. mies soitti tänä aamuna namibian muuttofirmaan ja kappas vain he lupasivat toimittaa kuorman iltapäivällä perille, oli kuulema saapunut eilen namibiaan. niin varmaan! joka tapauksessa tänään toivottavasti kohtaamme omaisuutemme kanssa. ja minä pääsen järjestelemään purnukoita, tavaroita ja vaatteita. kotikotikoti pianpianpian.

eilen jännitin niin paljon, koska minulla oli ns.työhaastattelu. hienosti meni eikä sitä kyllä työhaastatteluksi voi kutsua, koska he olivat enemmän innoissaan ehkä kuin minä, vaikka minäkin olen kovin onnellinen, että töitä on tiedossa. ei mitään jatkuvaa ma-pe -työtä, mutta silloin tällöin jotain kuitenkin. pysyy ainakin kosketus työelämään. saa nähdä kuinka kaikki alkaa järjestyä. ehkä saan toteuttaa myös haaveeni vapaaehtoistyöstä spca:lle eli kulkukoirien ja kissojen kanssa. pääsiäisen jälkeen on tiedossa ensimmäinen työkeikka, kun kaivosmiehille, 1500 kaivosmiestä, järjestetään terveystarkastukset 9 päivän aikana. sinne menen mukaan. kaivos on jossain 70 km sisämaahan päin autiomaahan, bussilla mennän kimppakyydeillä tervaystarkastuksiin osallistuvien kanssa. tulee varmaan kiintoisaa. vierailin eilen walvis bayn sairaalassa, hiljaista oli. maksimissaan 10 potilasta, ehkä 1/10 osaa huoneista oli käytössä jos sitäkään. kiireisintä on loma-aikoina, kun turistit tulevat autoilla ja kolaroivat. kertoivat, että harvemmin paikalliset ajavat kolareita. ehkei nämä sitten sairastakaan täällä. suuremmat leikkaukset tehdään pääkaupungissa. fysioterapiatilat näyttivät suht samalta kuin suomessa. asiakakaskunta koostuu lähinna tule-puolesta. neurologisen puolen kuntoutus on vielä ihan lapsenkengissä eikä siihen ole maksajia. ensimmäisen vuoden työskentelen ns.valvonnan alaisena ja sitten olen oikea fysioterapeutti namibiassakin. paikalliset fysioterapeutit pahoittelivat kovasti tilannetta, mutta se on maan laki nykyisin, koska niin paljon tulee työntekijöitä myös muista kehitysmaista, jolloin ammattitaidosta ei ole mitään takeita.

eilen pelkäsin niin paljon iltalenkillä, kun shakaali lähti seuraamaan meitä, se kulki ihan perässä, jäi odottamaan aina hetkeksi ja sitten kirmasi vauhdilla ihan lähelle. minun mielestäni lähelle. miestä tilanne lähinnä huvitti, kun minä kaappasin martin kainaloon ja lähdin juoksujalkaa karkuun. villieläimiä ne kuitenkin ovat, saalistajan vaistoilla. aina ennen ne ovat lähteneet karkuun juoksemaan.

eilen ilahduin niin paljon, kun löysin walvis baysta kauppoja. ostin woolworthsilta a+t:n suosimia ruskseja, nam! unohdin vain herkutella niillä aamukahvin kanssa. rusksit on korpun tapaisia, vaaleasta leivästä kuivatettuja isohkoja keksinpalasia, minun buttermilk-makua, hyvää on. ja murenevaa!

muuttokuormaa odotellen!!!

ps. aurinko paistaa taas. kuumasti tänään.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"koska niin paljon tulee työntekijöitä myös muista kehitysmaista"

EIKAI NEE NAMIIBIALAISET MEINAA ET MEIRÄN KOTOSUOAMI ON KANS KEHITYSMAA?

jenni kirjoitti...

hei anonyymi!!
ei ne meinaa, tarkoitin, että namibia on itsekin kehitysmaa. heistä oli hullunkurista, että kolmannen maailman valtio sanelee suomessa koulutuksensa vaatineelle moisia vaateita.

Katsan blogi kirjoitti...

Ihanaa että onnisti ! Kaikkea sitä tosiaan kuulee, minäkin mietin että ei Suomi nyt ihan kehitysmaa ole mutten ajatellut että he miettivät sitä omasta maastaan. Onhan toi aika tragikoomista että täytyy tolla lailla menetellä mutta joitakin sääntöjä on hyvä olla olemassa.

Shakaalille hus ja pois vaan, pitäkää Martista huolta ! Matille terkkuja ! Iinalta haleja kans molemmille !

Unknown kirjoitti...

täällä kanssa paistaa aurinko ja on lämmintä ja leskenlehdet kukkivat!

Johanna kirjoitti...

Heippa!

huippua että tavarat saapuu mahdollisesti pian ja saat laitella kotia. Soittelin tänään mummon kanssa ja kovasti lähetti terveisiä kun ei itse osaa lähettää. Olivat petosella paistelleet vohveleita ja lukeneet sun blogia.
<3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea työn johdosta, nopeastihan se löytyi. Kerroin Patulle terveiset:) Meidän kaveri on oppinut hyödyllisen kieri-taidon, tosin "kuole"-käskyllä. Eh?

jenni kirjoitti...

K&K I&A; eilen vaani sitten kolme shakaalia, samoilla alueilla ne onneksi tuntuvat olevan, joten niitä osataan jo väistellä. iinalle takaisin haleja meiltä molemmilta. kummisetä haaveilee siitä, että iina ja allu matkustaa meille kesälapsiksi.

Lotta; leskenlehdet oih! kyllä se lämpö sieltä tulee, eikös joku ruottalainen ennustanut kuumaa kesää, sen voimalla!!

Johanna; ihanaa, etä löysit itsesi tänne ja voi miten kotoisan kuuloista oli nuo mummon terveiset petoselta vohveleiden luota. niisk. ikävä.

Maarit; kiitos!! kieriminen on oikein hyödyllistä kehonhahmotuksen kannalta, kuole-kieri, mistä se kuole tuli? meillä opetellaan innokkaasti istu-käskyä. matilla on paremmat herkut, joten oppi on mennyt sitä kautta paremmin perille. koirankeksi vs. kuivaliha. kuivaliha voittaa. biltongiksi kutsutaan täällä päin.
kuullaan!!

Maarit kirjoitti...

Piti saada alunperin Patu makaamaan selällään ja "kuolemaan", mutta tuo kieriminen näyttää niin vekkulilta, että antaa mennä vaan. Meillä ollaan oltu vähän huolimattomia noiden käskysanojen kanssa. Opittu on, ettei kannata liittää käskysanaa liikkeeseen, ennen kuin karvatassu tajuaa mitä tekee. Patu tuntuu välillä tekevän kaikki liikkeet makupalan toivossa, kun ei ole ihan varma, mitäs se istu tai kuole tai maahan nyt tarkoittikaan:)