3. marraskuuta 2009

täydellinen yllätys

se oli kaunis perjantai-ilta, lokakuun viimeinen perjantai. ihan niin kuin mikä tahansa muu perjantai, mutta ei kuitenkaan, ei sinne päinkään. työpäivän jälkeen auringon vielä lämmittäessä kipusimme dyyneille ihastelemaan auringonlaskua, ottamaan valokuvia ja peuhaamaan koirien kanssa.

mies oli jo parin päivän ajan puhunut entistä enemmän rakkaudesta, tunteistaan ja meidän yhteisestä elämästä, tulevaisuudestamme. olen hyvin onnekas, mieheni muistaa minua kauniilla sanoillaan useasti, monta kertaa päivässä joten en ajatellut noiden keskustelujen olevan mitään sen erikoisempaa.

sinä kauniina perjantaina mies kuitenkin yllätti minut täydellisesti auringonlaskun aikaan dyyneillä meren avautuessa horisonttiin, mies viritteli kameraa, halusi ottaa itselaukaisimella kuvia. kehotti minua nousemaan, saisi kuulemma paremman kuvan niin. mies juoksi luokseni, polvistui ja kosi. minä pakahduin, yllätyin täysin ja täydellisesti. sydän kiepsahti ympäri ja tulvi rakkautta. vastasin myöntävästi, totta kai.

tuosta kauniista perjantaista lähtien on olo ollut kuin just rakastuneella. voi kuinka paljon nuo mieheni sanat merkitsevätkään. ja jälleen kerran olen täydellisen yllättynyt. en koskaan ikinä aikaisemmin ole ajatellut avioliiton tai kihlauksen olevan mikään sen suurempi juttu, en ole ajatellut sen muuttavan mitään, en ole ajatellut suhtautuvani parisuhteeseen sen vakavammin, koska suhtaudun siihen joka tapauksessa vakavasti, sitoudun ja rakastan, annan kaikkeni ja teen kaikkeni rakkauteni vuoksi. ja nyt olo on vielä vakavampi, sitoutuneempi ja yhä edelleen teen ja annan kaikkeni.

rakas mieheni. miksi en antaisi ja tekisi kaikkeani? koska jos joku niin juuri sinä saat minut aina ja missä vaan nauramaan. aina katsoessani sinua hymyilen vaikken edes ihan aina tahtoisi. saat sydämeni täyttymään rakkaudesta. osaat yllättää, haastaa, pitää huolta, ymmärtää. jaksat alati muuttuvaa mieltäni juuri oikealla asenteella, tunnet parhaimmat puoleni, hyväksyt pimeimmät synkkyyteni ja silti vaan rakastat, niin että tunnen sen jokaisella solullani.

meille kihlaus merkitsee askelta polulla kohti avioliittoa. häitä. minulla ei ole oikein koskaan ollut mitään hääunelmia, ei visioita häistä. sen verran olen kuitenkin haaveillut jo pikkutytöstä saakka, että saisin astella paljain varpain hulmuava mekko päälläni kohti rakastani, hiekkarannalla.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hurjasti onnea molemmille!! :) Ihanaa! T. Anne L. täältä Turun harmaudesta

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Kihlaparille ja kaikkea hyvää tulevaan. Terveisiä Jerusalemista, Satu-Maaria

aliisa kirjoitti...

paljon onnea kihlaparille! ihanaa, täydellistä! *huokailee innoissaan*
haleja xxx

Savu kirjoitti...

Oi onnea, olipas romanttinen uutinen!

Anonyymi kirjoitti...

Sanna yhtyy Annen sanoihin!! ONNEA <3

Unknown kirjoitti...

Paljon onnea molemmille!

Katsan blogi kirjoitti...

No niin ! Joko saa hihkua !!!??? Voi, teitte niin monet niin onnellisiksi, itsenne lisäksi ! Apua, mä en kestä, kyyneleet valui kun luin tekstiäsi. Olette todella onnellinen pari, yippee ! Rakastakaa toisianne edelleen yhtä lujasti jollei vieläkin enemmän ! ONNEA ONNEA !!!

Aila mummo kirjoitti...

Vielä kerran ONNEA!!!ONNEA!!!
ON IHANAA LUKEA MITEN ONNELLISEKSI TOISENNE TEETTE.Myös minä olen onnellinen onnestanne.Rakastavin onnentoivotuksi Aila mummo

jenni kirjoitti...

kiitokset onnittelijoille!! kyllä nyt pitäisi onnea riittää pitkäksi aikaa.

anne - älä vaivu harmauteen!! terveisiä teille ja voikaa hyvin

satu-maaria - onpas mukavaa kuulla sinusta. sinustakin tuli siis ulkomaaneläjä?

aliisa - kiitos!! haleja takas.

savu - kiitos!!

sanna - sainpas sutkin kommentoimaan!!!kiitos, niin ja missä ihmeen kodissa (kota) olet asustellut?

lotta - kiitos ja pus!!

kati - me rakastetaan, just rakastuneena se on niin helppoa!

mummo - kiitos, rakkautta takaisin!

Riina kirjoitti...

Voi ihanuus! Onnea valtavasti teille, olen melkein ihan sanaton! Toteuta pikkutyttöunelmasi ja kaikki muutkin!!!Onnittelut meiltä kaikilta.

jenni kirjoitti...

kiitos riina!! ja juu nyt se kutsukortti varmaan tulee jossain vaiheessa, sitähän olet hieman haikaillut!!

Jukka kirjoitti...

Vasta nyt huomasin tämän uutisen, luetaan kyllä näitä teidän kirjoituksia vaikkei ihan kaikkiin ehditä kommentoimaan. Kiireisiä :)

Mutta suurensuuret ONNITTELUT sinne lämpimään teille kyyhkyläisille!!

Olipa hieno suunnitelma Matilta :)

jenni kirjoitti...

terveisiä teille, paljon!! ja kiitokset onnitteluista ja juu matti osasi yllättää ihan täysin ja täydellisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Oivoi..siis huoh. Kylmät väreet vaan menee kun lukee näitä juttuja!!
Ja jotenkin kun tietää nuo paikat ja voi vaan kuvitella miltä sinusta tuntuu! ONNEA! Oi, onnia ja autuus, ilo ja rakkaus <3

Meri