15. syyskuuta 2009

en voinut vastustaa kiusausta


vilkaisin sohvalle. mies oli jo täydessä unessa. palasin koneelle ja oli ihan pakko päästä laittamaan muuta kuva etoshan eläimistä. etosha on siis kansallispuisto, jossa eläimet ovat vapaina. ihmiset ajelevat omilla autoillaan ja bongailevat autoistaan eläimiä. alueella on kolme yöpymispaikkaa ja eläimiä siellä on valtavat määrät. jo pelkästään elefantteja 2500. alueella saa liikkua vain valoisaan aikaan. yöpymispaikkojen läheisyyteen on rakennettu juomapaikkoja, jonne eläimet tulevat juomaan ja viilentymään. koko reissun loppua kohden kiirinyt ja voimistunut jännitys alkoi jo heti tuosta ensimmäisestä yöstä. kas kummaa, tuli sähkökatkos, juuri kun olimme juomapaikan lähellä katsomassa sarvikuonoja ja juuri kun olimme kuulleet leijonan karjaisun. pimeys oli niin mustaa ja pelottavaa. pelonsekaisissa tunnelmissa peräydyimme telttailualueelle ja minä kuulin koko ajan kuinka villisiat rymysivät vieressä, oikeasti kylläkin vain naapuriteltan mies. shakaalit oli kyllä käyneet tyhjentämässä roskiksen.

seeproja oli niin monta, niin paljon kuin ikinä vaan jaksoi katsella. tosi monet olivat tosi paksuina. ilmeisen viimeisillään raskaana. oli ne kyllä kauniita raitaeläimiä.


näistä ei vielä sen enempää kuin että vaikuttavia olivat.


savanni nukahtaa iltapäivän kuumuuteen... upeita kissoja


ja entäs hän alla?? niin suloinen taapertaja.


strutsikin on siis jossain vaiheessa söpö. ja miettikää kuinka se kasvaa moninkertaiseksi elonsa aikana.

mutta juu, nyt on mentävä. olen vaan niin reissun tunnelmissa, että haahuilen kotona ja mietin menneitä päiviä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! uskon kyllä ettei uni tule
ja ajatukset matkassa. Aivan ihana nähdä kuvat ja lukea tunnelmia.Ikimuistoisiakokemuksia!!!
Ihanaa että tulitte ehyenä takaisin!!
Urheat sisukkaat suomalaiset naiset!
terveiset täältä kuopion ruskasta!!
louhikonkadulta

Jukka kirjoitti...

Wau! Olette nähneet leijoniakin, me ei satuttu bongaamaan. Hienoja kuvia myös seeproista, ne oli meidänkin suosikkeja.

Vettä sataa, sellaset +10C lämmintä :)

Jenni kirjoitti...

vaude mitä kuvia, oi luontokuvaaja kuosmanen. Nyt siis olet palannut reissultasi! Kiitos kortista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lisää tarinoita ja kuvia odotellen ystäväisesi Jens.

Anonyymi kirjoitti...

mahtavia kuvia!! Pikku strutsi..aww!! -jenni.P.-

jenni kirjoitti...

hehee.
nyt tulee jo uni, voisin vaan nukkua ja ysiltä herääminen tuntuu tuskaisalta. onneksi sitä lievittää se, että yleensä herään hildan nuuhkutteluun kasvoillani.

kuvauskohteet mahdollistivat hienot kuvat, matkatovereilla taitaa olla vielä roimasti lisää hienoja kuvia. erityisesti tahtoisin näyttää kuvia teistä joilla ajettiin. oli aikamoisen vaativia ja kivisiä. seeproilta ei tosiaankaan voinut välttyä, niitä oli kaikkialla niin etoshassa kuin sen ulkopuolella. ja juu tuo strutsin poikanen oli aivan söpöläinen. mutta palaan taas uusien kertomusten ja vanhan toiston kera.