6. toukokuuta 2009

ihan tavallinen keskiviikko

paitsi että sain miehen lenkille tänään, oikein juoksemaan. olen aika ylpeä saavutuksestamme. ei pelkkiä pikasprinttejä vaan ehkä jopa 10 min x 10 min, välillä hieman kävellen ja taas jatkaen juoksua. mieshän on tunnetusti vain sprintteri, 100 metriä menee hurjaa vauhtia ja siinä se on. ihan kelpo treenit saatiin aikaiseksi tänään.

maran kultainen olemus on alkanut pikkuhiljaa murentua. uudet puutarhan kaunistajat ovat saaneet kovaa kyytiä eilen ja tänään. en tiedä mahtavatko tuosta enää tokeentua, kasvit siis. niistä palmun tapaisista on lähes kaikki lehdet revitty ja riepoteltu ympäri pihaa. ruusun tapaisesta on taas revitty hiekkamultasekoitus. arvatkaas kuin ikäviä me olimme? laitettiin kamera videokuvaamaan ja lähes tunnin verran on matskua noista iloisista sessioista. välillä hieman lepoa ja sitten häntä heiluen kasvien kimppuun. jos on jotain hyviä vinkkejä kuinka tuota ei tapahtuisi enää niin kertokaa ihmeessä. pihalla oli kaikki lempilelut, mutta niihin mara ei koskenutkaan. vähän palloa pökkäsi pois edestä vaan. kyse on ollut vain muutamasta tunnista. oma vika myös kun ei mara ole juuri yksin ollut, kun minä olen aina seurana.

ikävä on taas hiipinyt muutaman kerran mieleen, siellä on jo niin melkein kesä ja täällä taas ihan talven tunnelmaa. tuuli on tosi kylmä ja kolkko, meri pauhaa valtavasti, illalla on jo talvitakki päällä ulkona. sisällä on koko ajan kostean kylmää. aurinko ei ehdi lämmittää päivän aikana tarpeeksi ja muutama viime päivä on ollut usvaista ja sumuista. ihan suomen syksy. kaippa tämä tästä taas. pää pystyyn vaan ja tuulta päin. toivon niin paljon, että saan paperiasiat (työhön liittyvät) pian kuntoon. heinäkuussa olisi luvassa ihan kokopäiväistä tuurausta. sormet niin syyhyää ft-hommiin. pää myös kaipaa haasteita fysioterapian parista.

kuuma tee lämmittää mukavasti, taidan myös hankkia toisen kuumakallen kainalooni. eli lämpötyynyn, vedellä täytettävän. tosin taisin nähdä myös viljatäytteisiä, se voisi olla mukavampi. olen kerran herännyt espanjassa keskellä yötä siihen, kun kuumakallen sisältö on valunut ulos. ei ollut mukavaa. patja, lakanat, peitto ihan likomärkinä ja huoneen lämpötila jossain +12 paikkeilla. juu, viljatyynyn hankin käsiini, pian.

vielä sen verran, että 10 viikkoa maailmalla tuli eilen täyteen. aika on mennyt ihan hurjan nopeasti. tämä taitaa olla myös 60.blogipostaus. jihaa! juhlia pitää vähintään 100.postauksen kohdalla.

4 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Siis yksin ollessaanko maranen tuhoaa? Kannattaa rajata yksinolo alue aika pieneksi, esim. yksi huone vaan ja sinne sit peti ja vaikka luita ja herkkuja vessapaperirullien sisään tai jotain. Pienemmällä alueella koiran on turvallisempi olla yksin ja rauhoittuu helpommin nukkumaan.

Pihalla meillä kukkapenkin tonkijat saa pikaisen suihkauksen vettä naamalle suihkupullosta ja samalla kielto. Ihan tehokasta, mutta ajoituksessa pitää olla tosi nopee. Yksinolossa paras konsti on tosiaan minimoida kaikki ärsykkeet, joita vois tuhota.

Täällä on satanut tänään kamalasti vettä ja minäkin olen ollut aika melankolinen...Halaus!

Anonyymi kirjoitti...

vihreää tai punaista chiliä tehosekoittimessa palasiksi ja ruukuun mullan päälle. T: Isi

Riina kirjoitti...

^Joo sittenhän voi kokeilla kaikkea inhan makuista, tabascoa, mustapippuria, meillä sohvan jalat valeltiin väkiviinietikalla, kun aatos oli pieni ja hyvin tepsi ;) Koti vaan tuoksui hieman etikkaiselta...

jenni kirjoitti...

heissan!
kiitän vinkeistä riina ja isi! mara tekee tuhojaan vaan yksin ollessaan ja on yksin ollessaan pihalla, piha ei ole suuri. mutta taidan laittaa noita luomumyrkkyjä ruukkuun sitten ensi kerralla.
ajateltiin mennä maassa maan tavalla tuon yksin ulkona olemisen suhteen. silloin voi hälärit olla sisällä ja on ns.turvallisempaa. mutta jos koira on sisällä niin häläreitä ei voi pitää päällä ja meidän haukku ei haauku kellekään van heiluttaa iloisesti häntäänsä!

mitä mr.mysteylle kuuluu?? kuvia!