20. toukokuuta 2009

huihai.

eilen oli vilkas siivouspäivä. ihan suunnittelematta. hiekan määrä lattialla, pöydillä, sohvalla, tuoleilla, tasoilla, matoilla, rappusissa ja sängyssä saivat siivousinnon kukoistamaan ja silloin siitä on otettava kaikki irti. eilen ja tänään on ollut uskomattoman lämmin, eilinen iltakin oli vielä lämmin. iiiihanaaa. olisipa huomennakin lämmin ilma, koska on vapaapäivä miehellä. maanantaina on myös vapaapäivä eli perjantai on vain välissä sotkemassa pitkää viikonloppua. maanantain pyhäpäivän tarkoitus ei ole vielä ihan auennut minulle. televisiossa mainostetaan africa dayta, joten se kai se sitten on.

hilda on päässyt tämän viikon aamulenkeille mukaan. tosin se hieman hidastaa menoa ja pienentää lenkin pituutta. mutta kovasti neiti tuntuu tykkäävän. sisäsiistiksi opetteleminen on vielä hakusessa. ensimmäisinä öinä hilda tuli herättämään hädän yllättäessä, muttei enää. hmmm. mikä meni pieleen? muutenkin vain oma piha tuntuu kelpaavan asioinnille. lenkillä hilda alkaa jopa hieman inisemään, että pääsisi omalle pihalle takaisin. palkintoja ja kehuja on yritetty jakaa, mutta ilman tulosta. hildan ajatuksenkulku taitaa olla hieman erilainen kuin martin. ei millään pahalla hildaa kohtaan, mutta mara vain tuntuu olevan uskomattoman fiksu ja älykäs sekä niin nopea oivaltaja ja oppija. sitten sitä kuvittelee hildan olevan samanlainen. rakkaita ovat silti molemmat. tuittupää ja viisas mara.

windhoekin reissu antoi paljon ajattelemisen aihetta. omista valinnoista, siitä mitä täällä voi tehdä ja kuinka kannattaa seurata omia arvojaan ja ajatuksiaan. oikeasti, tunnustan, että olen ollut ihan peloissani siitä, että enkö oikeasti voi tutustua muihin kuin valkoisiin, onko ihmiset oikeasti niin omissa piireissään ihonvärinsä perusteella. jotenkin nämä meidän valkoiset kontaktit ovat saaneet mieleni pelkäämään tai paremminkin olemaan varuillaan muita kuin valkoisia kohtaan, vaikka koko ajan taustalla on ollut oma tunne siitä, että se on niin väärin kuin joku voi väärin olla. silti ihmisellä on aina tarve kuulua johonkin. halu saada kavereita ja kontakteja, joten olen tutustunut näihin swakopin ja walviksen valkoisiin, niellyt omat ajatukseni ja yrittänyt ymmärtää eri ryhmien välisiä kuiluja. mutta nyt olen jotenkin tullut siihen tulokseen, että minä seuraan omaa polkuani. en anna näiden vanhentuneiden eriarvoisuutta ylistävien arvojen vaikuttaa itseeni. tutustun kehen haluan ja olen kaveri kenen kanssa haluan. piste. niinhän se on aina mennyt, mutta tänne tullessa joku meni vain pieleen päässäni, tuli pelko. mutta nyt on rohkea mieli. pitää vain seurata omia arvojaan, omaa oikeudenmukaisuuden tajua.

windhoekin reissu rohkaisi, koska siellä oli loistava meno ja porukka, kaikki ihonvärit lähes edustettuina, tosin kukaan ei tainnut olla ehta namibialainen. paitsi tutustumieni ihmisten kaverit. joten kiitos teille windhoekilaiset!!

tänään on tiedossa illallinen miehen työporukan kanssa, johon kuuluu yksi etelä-afrikkalainen valkoinen mies. tämä mies on ainut valkoinen mies, johon olen täällä ollessa tutustunut ja jolla on mielestäni hieno ajatusmaailma, jos puhutaan näistä ihonväriasioista. koska tämä mies ei mielestäni perusta niistä ollenkaan. ajatukset ja mieli ovat tärkeämmät.

hyvää helatorstaita! haluaisiko joku taas kerran kertoa mikä on helatorstain merkitys?

riina, olet ajatuksissani. nähdään pian! halaus.

2 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

Helatorstai on Kristuksen taivaaseen astumisen päivä. Pääsiäisestä kulunut oliko se nyt 40 päivää... . Ok ? K

jenni kirjoitti...

K&K - kiitos.kiitos. josko tämä tieto nyt pysyisi päässäni seuraavan vuoden ajan, toivottavasti.