4. tammikuuta 2010

tarinan paikka

ihan todellisen tarinan. tarina saa alkunsa myo:lla suorittamistani terveystarkastuksista, tarkastusten yhteydessä liian monen lapsen opiskelua ja ihan elämää häiritsi huono näkö ja sitä johtuva alituinen päänsärky. huono näkö mitä ei ole koskaan tarkastettu silmälääkärillä. mietin mitä voisin tilanteessa tehdä. ratkaisuksi tuli silmälasirahasto, kirstun päällä istun minä. mutta mistä rahaa rahastoon? siinäpä pulma. joulu lähestyi joten keksin mielestäni kuningasidean. lahjoitan rahaa joululahjojen muodossa. tuntui turhalta ja hullulta lähettää lahjoja täältä suomeen, jossa kenelläkään ei ole oikeasti pulaa mistään joten lähettelimme miehen kanssa joulukorttejen mukana pienen lappusen, jossa kerroimme antavamme kyseisen henkilön puolesta 20 euroa silmälasirahastoon. pieni pesämuna oli nopeasti kerätty.

tänään tapasin pitkällisen nettikeskustelun päätteeksi saksalaisen pariskunnan, joka on matkustanut jouluksi lomailemaan namibiaan. he etsivät järjestöä jolle halusivat lahjoittaa joululahjansa. he taasen olivat pyytäneet kaikilta, jotka heille tahtovat joululahjansa antaa, lahjan rahana. rahaa kertyi sievoinen summa, 450 euroa. ja tämä pariskunta lahjoitti rahan tänään myo:n silmälasirahastoon. voisinko olla onnellisempi? en. rahaa on jo sen verran, että ehkä saamme kolmasosalle lapsista silmälasit. minulla on voittajafiilis!!! tämä on alku, mutta lupaava sellainen.

tammikuun aikana lapset pitäisi saada käytettyä silmälääkärissä ja sitten arvioida ketkä lasit saavat ensimmäisenä. sen pulman taidan vierittää silmälääkärin harteille.

jos jotain asia kiinnostaa enemmän niin minuun saa olla yhteydessä.

ps. aurinko on esillä taas pitkästä aikaa. vettä on satanut sisämaassa ja rannikolla on ollut harmaata ja pilvistä.

9 kommenttia:

mizyéna kirjoitti...

Hieno juttu miten autat ihmisiä siellä ihan käytännössä. Upeaa! Halaisin itse tehdä jotain auttamistyötä täällä pohjoisemmassa afrikassa esim. lasten parissa mutta oma arki vie mukamas liiaksi aikani. Ehkä sitten kun omat lapset ovat isompia.

Katsan blogi kirjoitti...

moi, olemme ilomielin mukana, yritän värvätä lisää lahjoittajiakin. Miten toimimme ? Mihin voimme lahjoituksen antaa jne... Palataan asiaan ! K

jenni kirjoitti...

mizyena - kiitos. no minulla ei oikein muuta ole kuin aikaa täällä. koirien kanssa ei ihan koko päivää voi touhuta, vaikka helposti varmaan sen tekisinkin. pitää vielä sanoa, että sinun valokuvat ovat aivan upeita!!

K&K - laitan sulle s-postia!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, aivan mahtavan huippu juttu! Ruohonjuuritason auttamista > ei välikäsiä, niin apu menee varmasti perille! Itse olen melkein riippuvainen Pentti-Oskari Kankaan blogista. (ei tosin ole päivittänyt sitä aikoihin :()
http://www.positiivarit.fi/Content.aspx?fc58d56d-7a38-4d44-a557-b6a025f0f617
Hän myöskin harjoittaa ruohonjuuritason auttamista Sri Lankassa..hieman toiminta on tosin kasvanut..kenties sinunkin nälkä kasvaa syödessä? :)
Hyvää tätä vuotta! t:jenni, jusa ja iia

Unknown kirjoitti...

supermahtavaa kuosmis!

Riina kirjoitti...

Pöljän poppoo muistaisi myös mielellään uudenvuodenlahjan muodossa silmälasirahastoa :)

jenni kirjoitti...

kiitos kiitos kaikille kannustuksesta!!

jenni, jusa ja iia - kiitos aivan ihanasta joulukortista!! taidankin tutustua blogiin, kiitos vinkistä.

lotta - musmus takas.

laitahan riina s-postia mulle tuohon ikivanhaan jennifanttiin niin laitan sulle postia aiheesta.

muutkin asiasta kiinnostuneet potentiaaliset lahjoittajat laittakaa sähköpostia niin annan lisätietoa aiheesta. s-posti on jennifantti@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Kortti ja lahja tuli.
T: Isi

jenni kirjoitti...

täällä odotellaan vielä postia.