30. joulukuuta 2009

joulun aikana

vietimme aikaa miehen perheen kanssa.

kävimme joulusaunassa. suomen lähetysseuran sauna swakopissa on aivan mainio. niin ehta ja aito sauna.

söimme tietysti ihan liikaa, vaikka glögi ja piparit unohtuivatkin. tarjolla oli aivan ihanaa butternut-bataattilaatikkoa sinihomejuustolla höystettynä, punajuuririsottoa, itse tehtyä "graavikalaa", rosollia, katkarapuvartaita, silver angel-vartaita, kinkkua, kylmäsavustettua lohta ja hapankorppuja. jälkiruokana jouluhalkoa ja glögihyvettä (siinä muodossa saimme siis glögiäkin).

näimme joulupukin, teki vierailun naapuriin. oli siinä naapureilla varmaan katsomista, kun neljä aikuista kilvan kuikuili aidan yli ja hihkui ilosta nähdä joulupukki.

availimme ihania lahjoja. kiitos pukin apureille.

suklaata söimme ihan luvattoman vähän. syytän kuumuutta.

viimeinen viikonloppu vietettiin game lodgella eli niin sanotussa safaripaikassa. paikka oli aivan mahtava. oli uima-allasta, safari-ajelua, nähtiin elefantteja ja virtahepokin sekä leopardi ja pari gepardia. alkaa olla big five nähty minun osaltani, tosin buffalo vielä uupuu.

harrastettiin asunnonvaihtoa. windhoekin ystävät tuli meille viikonlopuksi pitämään huolta koirista, iso kiitos!!! ja me yövyimme windhoekin ystävien luona yhden yön.

vietettiin haikeita jäähyväisiä lentokentällä, kun oli aika sanoa heipat miehen vanhemmille. kiitos kun kävitte!!

joulun viettäminen namibiassa sai aikaan aikamoisen koti-ikävän. tajusin täällä vasta, että olen viettäänyt vasta kolme joulua pois kotoa, kuopiosta. yhden isäni luona belgiassa, yhden turussa, tosin äiti, pikkuveli ja äidin mies olivat paikalla ja nyt tämän joulun täällä. mieleen hiipi ehdoton ajatus siitä, että ensi jouluksi on päästävä kuopioon. lumen ja talven keskelle.

joulukortteja on tullut paljon suomesta, kiitos kaikille muistaneille. eilenkin vielä tuli muutama.
ouluun tiedoksi, että paketti saapui perille. olemme miettineet päämme pyörälle salaisesta koodista, viestistä mitä paketteihin liittyy. ollaan jopa luettu korttia eri tavoin, tyyliin jokaisen rivin ensimmäinen kirjain, ei toiminut. siirryttiin seuraavaan riviin jne... ehkä kyse oli rakkaudesta, kolmesta vuodesta, puinen sydän kasvamisesta, peltinen kaiken kestämisestä ja punainen kukkaan puhkeamisesta???

puspus. onnellista uutta vuotta!!!

tänään meille saapuu taas vieraita, windhoekin ystäviä ja muutama uusi tuttavuuskin. uutena vuotena luvassa railakasta menoa!!

Ei kommentteja: