19. joulukuuta 2009

mitäs tänne kesän keskelle?

tiedän, että olen hehkuttanut tätä lämpöä ja kesää jo paljon. mutta pakko vielä hiukan, koska täällä rannikolla on vaan niin täydellinen sää. on lämmin, auringon tuntee iholla, mutta tuskaisen kuumaa ei ole ollenkaan. meri pitää raikkaudesta huolen. niin ja nuo viileät illat. rannikko kuhisee elämää. ei täällä niin tungosta ole, ihan tavallista kaupungin elämää. sitä on vaan tottunut siihen, että parkkipaikan saa ihan mistä vaan, kaupoissa ei ole ennen tarvinnut jonottaa, kahviloissa on aina valinnanvaraa. mutta nyt saa jonottaa, etsiä sitä parkkipaikkaa ja pöytää. oikeastaan tykkään tästä. ihan on olo kuin olisi talviunilta herätty.

mies on vanhempien kanssa cape crossissa, hyljeyhdyskuntaa haistelemassa ja ihmettelemässä. minä olin siellä pari viikkoa sitten saksalaisen ex-kämppikseni kanssa, joten en uudestaan viitsiniyt lähteä. se haju on vaan niin kammottava. kolmeksi mennään agilityyn ja siellä tavataan mies ja vanhemmat. vanhemmat ovat nauttineet irtiotosta ja erilaisesta elosta. valosta ja auringosta. viime päivät on tutustuttu walvikseen ja swakopiin. huomenna mennään delfiiniristeilylle, hahaa, minulla vuorossa jo viides kerta. ottaiskohan ne mut jo sinne oppaaksi? alkaa olla aika hyvin jo hallussa kierros ja tarinat. mutta silti vaan ajattelen, että merellä aamupäivä luonnon keskellä on hurmaava tapa viettää aikaa ja aina siellä näkee eri asioita.

hilda on vienyt miehen äidin sydämen. illalla vietetään miehen isän syntymäpäiviä. lahjaksi miehen isä saa safarihatun, namibia-logolla.

miehen vanhemmat toivat aimo annoksen suomi-tuliaisia. suklaata on vuodeksi ja miehelle juhlamokkaa ainakin kesään saakka. kaipaamani glögi ja kardemummakin löytyvät nyt kaapista. pullaa pitääkin leipoa jouluksi ja muutamat glögit juoda viileässä illassa. kiitos myös miehen veljelle ja vaimolle aivan ihanista lakanoista. ne oli just ne haaveilemani. marimekon mustavalkoinen pihlajakuosi. niin ja kalenterista. pysyy ensi vuonnakin edes jotenkin kartalla. kyllä kelpaa ottaa vieraita vastaan. valehtelematta yli puolet laukkujen sisällöstä oli tuliaisia meille. suomalaisia lehtiäkin on koko ensi vuodelle. jei!!

nyt suljen koneen ja silmäni hetkeksi ja otan aurinkoa. istun nimittäin takapihalla, päällä minimaalinen kerros vaatteita.

3 kommenttia:

Jannika von Wielligh kirjoitti...

Hei Jenni,

Löysn blogisi netistä ja ajattelin saman tien kirjoittaa muutaman rivin.
Itse asun osat vuodetsa etelä-afrikassa etelä-afrikkalaisen mieheni kanssa( boeri) ja meidän kahden tytön kanssa( 1v8kk ja 3v.Seuraamme kesää, joten olemme kesät suomessa/( vaasassa) ja kesät Etelä-afrikassa. Minä järjestän matkoja Etelä-afrikkaan suomalaisille ja tällähetkellä olen kiertämässä tätä upeata maata 26 suomalaisen kanssa. Olemme myös tulossa helmikuussa 2 viikkoa Namibiaan, pieni ryhmä, 6 henkilöä, ja olemme 2 päivää Swakopmundissa.Mieheni on alunperin Namibiasta, Damara maasta; Khorixas, itse en ole käynyt kuin kerran ja pakko sanoa että ihan erillainen maa kuin Etelä-afrikka mutta aivan yhtä upea!
Minut löydät myös blogista , osoite: http:// jannikaiafrica.blogspot.com
Nyt lähdemme ryhmän kanssa viinilauelle nauttimaan hyvistä etelä-afrikkalaisista viineosta:)

Terkkuja,

Jannika

Arja Alanen kirjoitti...

Hyvää joulua koko Uusitalon porukalle sinne Afrikkaan ! Meillä on 10 cm puhdasta uutta lunta ja lähes 10 astetta pakkasta - perusjouluista siis.
terv. Arja ja Jukka

jenni kirjoitti...

jannika - tervetuloa blogin pariin!! kävinkin vierailemassa jo sun blogin puolella :) hyvän joulun toivotukset!

arja - kiitos kiitos ja hyvää joulua sinnekin!! pakko kyllä myöntää, että hieman tekisi mieli olla siellä lumen ja pakkasen keskellä. terveisiä