30. tammikuuta 2010

syitä rakastaa kapia

syitä rakastaa kapia on paljon. lista voisi helposti kääntyä loputtomaksi, mutta tässä muutama. melkein vuosi sitten tuli ihasteltua tuota laituria, jossa oleili monta hyljettä. torstai-iltana se oli tyhjä, mutta joka kerta kapissa ollessa on hylkeitä käytävä tervehtimässä. tällä kertaa hylkeet olivat paistattelemassa toisella puolen siltaa.

kuva on luvattoman huono, mutta olkoon.

kauniit rakennukset, boheemi waterkant on yksi suosikeistani. pieniä kahviloita, gallerioita, taidekauppoja, kirjakauppoja, sisustussälää ja sateenkaaribaareja.

waterkanttiin oli valmistunut uusi "ostoskeskus" cape quartet, vaikka vanhakin cape quartet on vielä voimissaan. uusi oli waterkantin henkeä mukaileva, kirjakauppa ja lemmikkieläintarvikekauppa saivat minut viipymään siellä monta tuntia, mutta ehkäpä eniten verotti aikaa spar-kauppa. mikä ihana ruokakauppa!! en halua enää palata namibiaan, ihastelin hyllyäjä, kaikkia mahdollisia salaattibaarivalikoimia, kalatiskiä, jossa oli tunasashimista lähtien kaikkea (huom!! täällä tonnikala ei ole sitä uhanalaista sinievää vaan keltaeväistä, joka ei ole millään tapaa uhanalainen, ainakaan vielä), ostoskoriin päätyi lopulta mansikoita ja samoosoja.

katsokaa tuota merta!! jälleen yksi syy siihen miksi en halua palata namibiaan. miksi meidän meri on ihan tumma ja aina myrskyävä? vesi on täällä ihan yhtä kylmää 11-13 asteista, mutta täällä se ainakin näyttää niin houkuttelevalta.


jotta rannalle pääsee on laskeuduttava portaita pitkin rantaan, portaat pujottelevat ihmisten talojen välissä, taloja on pitkin jyrkkää rinnettä ihan vieri vieressä. kauniita ja hyvin hoidettuja.


viimeinen kuva ennen akun loppumista. lauantaina lounaalla rannalla. lauantaina oli tarjolla vadelmia. oli hyviä!! kuin naapurin puskasta poimittuja. toki lounaalla oli muitakin herkkuja, miehellä täyetty patonki ja minulla thai-annos nuudeleita.


huomenna palataan kuitenkin kotiin namibiaan, pieneen tuppukyläämme. byaaah.

2 kommenttia:

Miltsu kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia! Tuonne voisi joskus kuvitella menevänsä kun olet antanut niin positiivisen kuvan siitä :) Ja kyllä se teidän tuppukyläkin on vaan niin kauhian eksoottisen oloinen :)

jenni kirjoitti...

kyllä juu, kapiin kannattaa tulla, jos vain on ikinä mahdollisuus. tällä hetkellä oman kylän tuppuisuus ei tunnu yhtään eksoottiselta, tuppuiselta vain. mutta kaippa se siitä ja onhan se kuitenkin viehättävä ja namibiaa saa kiittää kaikesta tästä mitä tällä mantereella on saanut kokea. terveisiä turkuun!