22. lokakuuta 2009

hullut kaaharit ja tyytyväinen mieli

mitä mielessäni on pyörinyt viime päivinä? lähinnä MYO:n lapset, karvakorvieni nouseva uhma, hullut kaahariautoilijat ja tietysti rakas mieheni.

aloitetaan noista hulluista kaahareista. liekkö syynä tämä aurinko, joka vihdoin on saapunut rannikolle vai mikä, mutta viikon sisällä tiellä joka menee swakopista walvikseen on tapahtunut minun nähdessäni jo kaksi kolaria. ei lienee turhaa siis se, että tuota B2-tietä sanotaan yhdeksi maailman vaarallisimmista. jo lukuisat ristit ja muistomerkit 30km:n pätkällä todistavat sitä. tiellä ajetaan aina vähintään 100km/h ja ohitellaan runsaasti, ei väliä vaikka tiellä olisi siihen kieltoviiva, täällä viiva on valkoinen, ei väliä vaikka lähdet ohittamaan mäessä vaikket yhtään tiedä tuleeko joku vastaan. suoraan sanottuna olen kauhusta kankeana ajanut viime päivät. valoja täällä ei juuri käytetä, vaikka tuolla nimenomaisella tiellä niitä pitäisi käyttää. arvatkaa vaan käytänkö minä? käytän, aina. ihan vaan oman turvallisuuteni takia, että edes minut huomattaisiin. en niinkään pelkää, että itse ohitan vaarallisesti, koska en ohittamista juurikaan harrasta vaan juuri sitä, että joku ohittaa niin, että pamahtaa minun autoon. mikä näitä ihmisiä täällä vaivaa?? kaikki jaksavat kuitenkin aina puhua siitä kuinka tuo pätkä on ihan mahdoton, mutta monikaan ei itse jaksa vaivautua ajamaan rauhallisemmin. ja juu, jos ajaa satasta 30 km matkan eikä sitä 140km/h, niin säästäähän siinä jo hurjan monta minuuttia. tuskin niin montaa kuitenkaan että sillä olisi merkitystä ja sitä paitsi ei täällä muutenkaan välitetä ajasta. eli syy on jossain muualla. mikä meitä autoilijoita vaivaa?

miestä en ole pariin päivään nähnyt. työt ovat vieneet mennessään. taitaa olla aikamoisen kiireistä tällä hetkellä. puhelimenikaan ei ole soinut kuin ehkä kerran. miehellä on tapana soittaa minulle muutamaan otteeseen ainakin päivän aikana. onneksi huomenna alkaa viikonloppu ja mies voi ainakin hetkeksi hengähtää. mies ei ole myöskään koskaan, ei koskaan, ei edes vaikka minä olisin ollut miten suuttunut, vihainen ja valmiina mottaamaan, jättänyt antamatta aamupusua töihin lähtiessään. eilen se tapahtui. oikein heräsin siihen, että auto lähti pihasta ja minä jäin ilman suukkoa. nyyh. että ehkä se stressikäyrä on tähän astisen työuran huipussaan.

karvakuonoista en edes aloita. tai no ihan vähän. ne ovat itse täydellisyyksiä tottelevaisuuden suhteen ollessaan kotona, kotipihalla tai hihnassa kävelyllä. mutta, kun rannalla päästän ne irti ne muuttuvat täysin, missä lie mennyt vikaan? takaisin ei tulla pyydettäessä kuin aina silloin tällöin ja kaikki mahdollinen suuhun kelpaava syödään. että nyt koiraihmiset kertokaa mulle missä olen mennyt metsään? eikö kyse ole siitä ettei ne kunnioita minua? vai mistä? onhan ne toki nuoria (mara ehkä 11kk ja hilda 9kk), mutta silti.

MYO:n lapset ovat aivan hurmaavia, vaativia mutta hurmaavia. tahtoisin niin heille kaikille kaikkea mahdollista hyvää. on vaikea rajata itseään pois lasten historioista ja elämän tarinoista. enkä toisaalta sitä haluakaan. mieli tekisi vain pyytää aina muutama lapsi kerrallaan tekemään jotain kivaa koulun ulkopuolella, viedä heidät vaikka akvaarioon, rannalle, jätskille, kahvilaan kakulle, kotiin leipomaan jne... ja sitten minua harmittaa niin kovasti ettei minulla ole mitään spesiaalitaitoa missä heitä valmentaa. en tiedä perusjoukkuelajeista mitä täällä pelataan juurikaan mitään, yleisurheilu on ihan utopiaa paitsi ehkä juokseminen. pystyn tarjoamaan vain pintaraapaisun eri lajeihin ja leikkeihin. toisaalta tällä hetkellä kun lapset ovat kokonaisena ryhmänä liikuntatunnilla ei aikaa juuri mihinkään spesifimpääm edes olisikaan. peleillä ja leikeillä siis mennään. tänään aloitin myös pienimuotoiset terveystarkastukset. lapset olivat sitä ylpeämpiä mitä painavampia olivat. ja minä olin ylpeä heidän kanssaan. aika hyvin normaaleilla kasvukäyrillä lapset pysyttelivät. käytin WHO:n laatimia kasvukäyriä. moni hihkui myös niin tyytyväisenä saatuaan tietää oman pituutensa ja painonsa. palkitsevaa hommaa siis. ei tyytyväisen lapsen kasvojen voittanutta taida ollakaan!

kello lähentelee seitsemää illalla, miestä ei näy vieläkään. ihan maan mahtavinta on myös se, että täällä pimenee vasta 19.30, muutama kuukausi sitten tuli pimeää jo viiden jälkeen. koko viikon aurinko on paistanut ja esimerkiksi tänään olen ollut koko päivän t-paita päällä. me like!!

4 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

no niin, liikenne on aivan kauheaa myös täällä, aamuisin toisinaan hieman liukasta mutta ajonopeudet ja -tavat ennallaan. huih myös ! Täällä pimenee tuossa ehkä vähän ennen seitsemää, eli talvi tulee ! odotan jo niiiiiin kovasti ! kaipaan sitä kylmää ja lunta (mitä nyt tosin saan odottaa vielä todella kauan). ihanaa kuulla että tykkäät työstä. varmasti mielikuvitusta saat käyttää mutta vähän kerrallaan, kyllä se siitä. meillä menee vähän toisinpäin tuo työtilanne kun meillä on ollut tämän viikon inventaario ja minä olen ollut töissä aamusta iltaan ja kalle tehnyt sitä lastenhoitovuoroa, hyvä välillä meillä mennäkin näin päin. kalle lähtee taas reissuun, joten eipä täällä kauheasti kohdata mutta suukot jaetaan meilläkin ! Eikö ole kauhea tunne, jos suukko jää saamatta ? vähän kuin lähtisi alasti ulos... ? mutta nyt taidan minäkin painua nukkumaan kohta joten kuullaan taas ! K

gabbernaut kirjoitti...

Moi Jenni.

Kiva lukea "tuttuja" tarinoita swakopista.. Longbeach/Swakop/Walvis akselilla tuli nautittua elämästä 2008.

Mönkijä on ihan ykköslelu kun dyynit alkaa ulko-ovelta :) Sieltä kun ajelet Swakoppiin, niin 3:nen risteyksen kohdalla näät oikealla puolen Outback-Orange liikkeen (myös Yamaha samoissa tiloissa), sen omistaja on Suomalaissyntyinen Jan Söderlund, käy moikkaa jos ei ukko ole jo tuttu. Sen poikapuoli (Mario) asuu Longbeachillä.

Outbackillä olis mulle työpaikka avoinna joten saas nähdä kampeaisiko sitä sinne dyyneille taas mönkijäoppaaksi :)

Matkatarinaa www.matkalla.info osoitteessa.

Lykkyä pyttyyn sinne maailman yhteen paratiisiin!!

T: Mika Nevalainen, Jyväskylä

jenni kirjoitti...

hehee!! kävin lukemassa teidän matkakertomusta, uskomatonta!! mutta vilpittömät onnittelut pitkästä matkastanne, taitaa olla unohtumaton reissu. ja tervetuloa takaisin vaan!! jan on tuttu ja sauna on pitänyt käydä testaamassa jo kauan aikaa. pitääkin ottaa nyt oikein asiaksi. mieheni on ihan täysverinen moottorifanaatikko ja autotallista löytyy oma mönkijä, joka on mielestäni ahkerassa käytössä.

kati - inventaario ohi?? selvisit hengissä ja vkl edessä, nauti!! olet sen varmasti ansainnut. ja juu, soitin heti perään kun tajusin jääneeni ilman suukkoa, että mitä nyt on tapahtunut? unohdus ja kiire syynä. ei kuulosta hyvälle.

Riina kirjoitti...

Heippa! Luen taas rästijuttuja kun on niin kiire ettei koneelle ehdi. Ei ole kyse siitä, että sesset ei kunnioita sinua, niillä on vaan ihan perus murkkuikä eli korvat kadoksissa. Joka ikinen minun elukka ainakin on just tuon vaiheen läpikäynyt siinä vähän alle vuotiaana. Yritä aina lähteä esim. juoksemaan itse niitä karkuun ja aina kun tulevat luo - vaikka pitkän huutelun jälkeen ja mutkan kautta - palkitse ruhtinaallisesti ja riehu innokkaasti niiden kanssa. Niin että luoksetulo on aina mukavampaa kuin mikään muu maailmassa. Kyllä se siitä ohi menee, murkkujen kanssa pitää vaan olla kärsivällinen, eikä liikaa hermoilla. Kyse ei ole kunnioituksen puutteesta, joten ei kannata auktoriteetin nostamisella ongelmaa setviä, enemminkin sillä, että yrität tehdä itsestäsi mahdollisimman mielenkiintoisen (lue ihmissilmissä höperön) oloisen.Tsemppiä!