28. lokakuuta 2009

hiekkalinnamme, osa 2

braai-tilamme, tämä huone on rakennettu vasta jälkikäteen, on kai jossain vaiheessa alkanut harmittamaan ulkona grillaus, rakennettu katto päälle ja muutama seinä ja avot, sisällä oleva braai.

alla yksi koirien lempipaikoista nukkua. tosin niillä on niitä monta, taisi olla virhe päästää ne sohvalle, sohvat on kammottavan näköisiä, mutta mikä on ihanampaa kuin loikoilla sohvalla koiran köllötellessä vieressä?


olohuone ja keittiö. parasta kodissamme on pohjaratkaisu. pidän erityisesti alakerrasta, tykkään hääriä keittiössä ja on mukavaa kun mies voi olla lähellä vaikkei olekaan keittiössä. tämmöiset avarat ratkaisut ovat mieleeni.astiankuivauskaappeja on kai turha etsiä suomen tai ainakaan pohjoismaiden ulkopuolelta, täällä niitä ei ainakaan ole. tiskaus tapahtuu ikkunan ääressä braai-tilaan katsellen.


näkymää yläkerrasta, portaiden kohdalta, kuvan taakse jäävät kaksi vierashuonetta, edessä on meidän makkari, vasemmalla kylpyhuone ammeella ( ei käytetä! namibia huutaa vesipulasta, tosin kerran ammetta on testattu kroonisen paleltumistilan taltuttamisessa, toimi).

master bedroom.
ja juu, ihan tavallisen näköinen kylpyhuone meillä on makkarin yhteydessä. tosin vettä tulee niin heikolla paineella, että hiusten pesemiseen kuluu paljon aikaa. suihkusta on vaikea selvitä alle 15 minuutin. suomessa olin ihan tottunut 5 minuutin suihkuun, täällä se ei ole mahdollista, koska vettä tulee niin vähän ja hiljaa.


kodistamme vielä sen verran, että miehen työantaja oli asunnon etukäteen meille hommannut, netin välityksellä asunto hyväksyttiin. vuokranantaja on ilmeisesti pitänyt asuntoa lomakotinaan. kalustus on vuokranantajan omaisuutta. juurikaan mitään emme suomesta tuoneet. ainoastaan petivaatteita, pyyhkeitä, keittiökamaa, muutamia valokuvia ja esineitä, joihin olimme tykästyneet niin paljon, että halusimme ne tänne tuoda. arvata saattaa, että miehen suurin tykästys on tv ja kotiteatteri ja mitä kaikkea siihen nyt liittyy. minun tykästyksiä ovat lähinnä maljakot, korit, muutama taulu ja vanhat pehmolelut.

asunto oli positiivinen yllätys, tarpeeksi raikas ja eleetön, ei muhkuhuonekaluja ja vanhaa herraintyyliä. onhan täällä minun makuuni turha värien sekasotku, mutta ei liian paha. eniten minua harmittaa meidän lattiat, ne on niin levottomat, montaa väriä laitettu sekaisin ilman mitään logiikkaa, se saa aikaan vaikutelman sotkusta.

huomasiko joku jotain mikä näyttää minulle ja miehelle vieraalta?? siitä lisää ensi kerralla.

Ei kommentteja: