28. lokakuuta 2009

harmistus.

en tiedä mitä kuville nykyään tapahtuu, mutta niiden laatu kärsii huomattavasti siirtäessäni ne blogiin. koneella kuvia selatessa valitsen tietysti tarkimmat otokset, mutta bloggerissa kuvat ovat ihmeen rakeisia ja epäselviä. anyone?? help?? käytän VSO image resizer -ohjelmaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saitko silloin kameran mukana ohjelmaa digital photo professional? taikka zoombrowser ex? Tuossa professionalissa saat monta muokattua kerralla kun valitset kuvat jotka haluut muokata ja sitte oikealta ylhäältä batch process, tuossa zoom browserissa on vähän huonommat valinnat mutta siinä ois se export kohta. monta saat kerralla kanssa siinä.

jenni kirjoitti...

kiitos. siellä tosiaan oli ne cd:t mukana, voisihan ne ottaa käyttöönkin.

jenni kirjoitti...

hmm..en tiedä miten skarppeja kuvia haet, mutta meidän koneella kaikki kuvat kyllä näyttävät tosi teräviltä! ei rakeisuutta tms. havaittavissa!

jenni kirjoitti...

.. tai no ehkä ihan vähän jossain kohtaa, jos tarkasti tihrustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Siis onko ne vso ohjelman jälkeen vielä teräviä teidän koneella, vai onko ne alkuperäiset teräviä? kokeilin vso:ta jotenkin se tekee kuvista harmaita, että värit kärsii vaikka laatu pitäis olla 90%, noissa canonin ohjelmissa on sellanen liukupalikka josta valitaan se laatu, ja resoluutio kyllä pitää näpyttää käsin.

jenni kirjoitti...

kiitos vinkeistä. arvatkaa vaan olenko saanut kaivettua sitä cd:tä vielä? kuvat ovat tarkkoja koneella ja vielä vso:n käsittelyn jälkeenkin, mutta jotain tapahtuu kun siirrän ne bloggeriin. olen myös pari kertaa siirtänyt ihan alkuperäiset otokset ja silti tarkkuus kärsii. säädän aina myös vso:n 100% laatuun. sitä paitsi olen käyttänyt samaa ohjelmaa maalis -tai huhtikuusta asti ja silloin kuvat näytti paljon paremmilta. kiesus. mutta ihan tässä lähi päivinä tutustun kyllä siihen canonin omaan ohjelmaan.