19. heinäkuuta 2009

kuumotus ja se ainainen hiekka

itätuuli on taas puhtanut perjantaista saakka. se tarkoittaa tällä hetkellä vuotta sitä, että yöt ja aamut hiekka pöllyää ja myrskyää. niin lujaa, että ulos ei oikein voi mennä, koska se hiekka sattuu ja se paiskautuu suuhun ja silmiin. auton maalipinta menee pilalle. tuulen tyynnyttyä jää vain raskas kuumuus. tukahduttavan tuntuinen. ja hiekkatyöt odottavat. piha on täynnä hiekkaa. tiet ovat hiekan peitossa. naapurit palkkaavat jonkun siivoamaan hiekkaa, mutta me siivoamme itse. milloinkahan kotiavun palkkaaminen alkaa tuntua niin luonnokkaalta, että teemme sen?

edellisviikolla siivosimme pihaa päivittäin. mies on välillä lähes pakkomielteinen tietynlaisen siisteyden suhteen. hiekkaa harjataan kasoihin, lastataan muovikasseihin ja kannetaan lähimmälle mahdolliselle hiekkakasalla tien viereen. tosin jotkut vain harjaavat sen kadulle, me ei tohdita käyttäytyä ihan niin röyhkeästi. kolmen päivän ajan joka ilta tuli täyteen 6 - 10 säkillistä hiekkaa. päivisin tuulen rauhoituttua kadut tullaan siivoamaan. ainakin viisi äijää harjaa hiekkaa tieltä takaisin tien viereen.

eilinen päivä meni spca:n fun dog showssa. paljon karvakuonoja. meidänkin lähti sitten lopulta mukaan. ja voi, minä olin niin ylpeä emäntä. olin aivan varma, että hilda rähiseen jokaiselle vastaantulijalle. mutta ei, meidän mussukat käyttäytyi niin hienosti. pientä tohotusta ja vouhotusta vain, mutta nätisti ne jaksoivat olla paikallaan ja ennen kaikkea haukkumatta. on ne niin mun mussukoita! ensi keskiviiikkona olisi tarkoitus mennä martin kanssa agilitya kokeilemaan.

saas nähdä mitä tänään jaksetaan. kartinkia pitäisi poikien päästä taas ajamaan.

5 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

aattelin reissussa ollessa kun hiekkaa oli joka paikassa, että tiedän miltä se tuntuu. voin vain aavistaa, ettei se hiekkamäärä ollutkaan siis yhtään mitään jos tollaisia määriä kannatte iltaisin pois... en ole siis hiekkaa nähnytkään, ups. toimme sitä toki kotiin saakka: pyyhkeissä, kengissä, hiuksissa, uikkareissa jne. mutta tosin hyvin pikkuriikkisen. mutta hiekkaan tottumattomalle se oli paljon. jaksamisia ! halikaa hildaa ja maraa !

Unknown kirjoitti...

terveisiä minultakin jenniseni!! lomani on lusittu, työ ja arkiset kuviot pyörii. Olen käynyt veljeni kanssa pelailemassa tennistä (uusi lajivaltaus), ja väitänpä jopa kehittyneeni siinä. Täällä oli oikein kaunis viikonloppu säiden puolesta. Minäkin sain vihdoin talviturkkini heitettyä. Merivesi oli mukavan lämmintä. Mustikoitakin tuli pikkasen kerättyä annin kanssa. Nyt tulee taas vettä ja ilma viilenee, niinkuin suomen kesään kuuluu. Edelleen hienoja kuvia ja kivoja juttuja. Huomaan, että olet oppinut jo tulkitsemaan paikallisia sääilmiöitä.. mitä säätä on luvassa minkäkin ilmiön jälkeen. Ihmetyttää vaan noi hiekkatyöt. Onko teillä hiekkakola?
iloa päiviinne! t. jenni

Arja-täti kirjoitti...

Jennin-päivä onnittelut 21.7.!
Hiekka kuulostaa tosi ongelmalliselta,että jopa säkeissä siirrellään, maailma avartuu näillä kertomuksilla!Tuulet ja aurinko tuo meillekkin kesäistä tunnelmaa, kun siihen lisätään suuret purjelaivat ,joista saamme täällä nauttia tulevina päivinä.Rattoisaa menoa koko porukalle ison veden äärrellä täältä Aurajoen partaalta!

HANNA sisko kirjoitti...

ONNEA JENNI T.koko porukka Kortteisenmäestä,osa tosin on vielä Pöhheikössä.

jenni kirjoitti...

kiitos.kiitos. nimpparionnitteluista!

kati - maanisdepressiivisyys jo helpottamassa? mutta juu, hiekkaa on ja siitä ei pääse mihinkään. mutta ei se enää niin haittaa. kunhan narskuu jalkojen alla ja hampaiden välissä. siivotessa tosin se saa epätoivon valtaan.

jenni - ei meillä ole kolaa. täällä harjataan, lapioidaan ja lapataan hiekkaa kottikärryihin. meillä ei kottikärryjä ole, joten muovipussit saavat toimittaa sitä virkaa. ja varmaan tiedät ettei ole suomen muovipussin voittanutta. näiden pussejen kanssa toiminta on säälittävää ja hermoja raastavaa. onneksi matkalaukun syövereistä löytyi muutama suomipussi. aih! niin ihanan lujaa tekoa. kiitos alkon, citymarketin ja brothersin!

arja - tarkoitus on saada otettua muutama kuvakin tänne todistusaineistoksi. nauttikaa turusta ja kesästä ja erityisesti purjelaivoista! terveisiä.

hanna - kiitos! toivottavasti teillä oli mukavaa nimipäivänä!