5. heinäkuuta 2009

hiphiphei!!

loistava sunnuntai takana, illan muutamat tunnit vielä ja nukkumaan. viime päivät ovat menneet vauhdilla. kuvia kamerassa olisi vaikka kuinka, mutta kuka ne lajittelisi ja lataisi koneelle? suomi-kuvatkin ovat vielä purkamatta... apua.

meille tuli viikonlopuksi vieraita windhoekista asti. kaksi suomi-tyttöä ja yksi kenia-poika. perjantaina braaiteltiin isolla porukalla, ei edes tuolit riittäneet kaikille. pikkuvelikin on tuntunut nauttivan olostaan ison ihmisporukan keskellä. englannin kieli sujuu paremmin koko ajan ja erityisesti ymmärtäminen kasvaa päivä päivältä. lauantai haahuiltiin siellä ja täällä. pojat ajoivat kartinkia, kisasivat keskenään, mini grand prixin. mies tuli ensimmäisenä maaliin, mikko hienosti toisena ja naapurin wilry kolmantena.

mutta tähän päivään. herättiin miehen kanssa jo ennen kahdeksaa ja riennettiin rannalle juoksulenkille, pitkästä aikaa. kyllä se niin vaan puhdistaa elimistöä ja mieltä, vaikka kunto onkin pohjalukemissa. kahvia kahvinkeittimellä, viikonlopun luksusta. hauskaa puuhaa aamupäivän ajan (kuulette siitä myöhemmin lisää). kalastusta, monen monta tuntia auringonlaskuun saakka ja vielä vähän sen jälkeenkin. päivän ainoan kalan sai pikkuveli, kabeljoun. kuulema tämän rannikon herkullisin kala. kalapahus oli vain 28 cm, joten se oli päästettävä takaisin mereen. ruokapöytään riittää 30 cm mitta. pikkuveli oli niin onnellinen kalastaessaan atlantin rannalla. rannalla tietysti myös syötiin ja braaiteltiin. tavaraa kalastusta varten tarvitaan paljon. teltat, tuolit, braai-grilli, kaikki kalastustarvikkeet, lautaset ja muu syömiseen tarvittava tavara. nuo puitteet takaavat osaltaan sen, että päivä kuluu nopeasti. ehkä hienointa on kuitenkin olla ihan veden äärellä, pauhaavan meren äärellä auringon alla, toisella puolen meri ja toisella hiekkaa silmänkantamattomiin, tasaista hiekkaa ilman dyynejä. koirat juoksivat innolla monen monta tuntia. kotona hädin tuskin jaksoivat syödä nukkumiseltaan.

maanantaihin. josko sitä huomenna saisi ne kuvat otettua kamerasta edes koneelle.

niin ja vielä sitä, että jos haluaa soitella huokealla hinnalla tänne päin niin namibian kännynumeron eteen 99533. ilman plussaa (+). hinta ehkä 22c/minuutti. ei hirmuisen, ei.

2 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

kiva kuulla että veli tykkää. Allukin hieman naurahti, että joko englantia oppinut paremmin, viikossa. Sanoin, että ei se kauaa kestä. Lapsetkin sanoivat tänään että he haluaisivat lähteä Norjaan, jeah. Ehkä me kuitenkin lähetään. Tiedä sitä sitten. Mukavata viikonjatkoa ! K&K&A&I

jenni kirjoitti...

mukavata viikonjatkoa sinnekin! ihania mökkikuvia oli sulla. mielenkiintoista seurata tuota päätöksen muovautumista ja elämistä. terveisiä!!