24. joulukuuta 2009

lämpöistä joulua!!

missä on pakkanen ja lumihanget? joulurauhan julistus ja lumiukkopiirretty? ympäriinsä pörräävä äiti ja jännityksestä tärisevä pikkuveli, ikkunaa vilkuileva sisko?? siellähän ne ovat kotona, savon sydämessä. palmupuun juurella, pilvettömän taivaan ja kuuman auringon alla on kaipausta täynnä oleva ikävä kotiin. hautausmaalle ukin haudalle kynttilä, joulukirkko ja jouluillallinen.

miehen isän hankkima lämpömittari näyttää +37. uunista leijailee paikallisen kinkun "tuoksu", ei ole muuten samanlainen ollenkaan kuin se mihin yleensä olen aattoaaamuna suomessa herännyt. jouluherkuiksi pitkälti miehen äidin toimesta valmistuu ainakin bataattibutternutlaatikkoa, rosollia, punajuuririsottoa ja jälkiruokia. nam.

mies ja miehen isä puuhailee mönkijän öljyjen parissa, ilman paitaa. koirat ovat vaakatasossa, vuoroin sisällä vielä viileällä kivilattialla ja ulkona varjossa.

hyvää joulua kaikille! nauttikaa herkuista ja varokaa ähkyä!! ja ennen kaikkea nauttikaa valkeasta joulusta. minä nautin auringosta kaikesta ikävästä huolimatta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jouluiloa!!! täältä savosta lumesta ja jouluntuoksuista!!! pipareista laatikoista.
t:Pikkuveli ja äiti
mukavaa joulua!!!!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua täältä Naantalin suunnalta myös! Täälläkin on pitkästä aikaa lumi maassa joulun tienoilla. Joko Matti on valjastettu leijalla? ;) T: 2xJ

jenni kirjoitti...

kiitos veljelle ja äidille!! halausterkut takas.

2xJ - melkein on valjastettu. joulupukki toi kitekurssin ja me vaan ollaan aina täällä hiekan keskellä. terveissii takas!