10. elokuuta 2009

jumppa on just oikea lääke

sanoo ihka aito jumppari, nykyajan fysioterapeutti. tänään tein sen mistä olen jo kauan haaveillut. menin kuntosalille ja aloin asiakkaaksi. vuoden sopimus eteenpäin. juu-u, minä en sitoutumista pelkää! taisihan sitä turussakin mennä viisi vuotta saman kuntosalin asiakkaana.ja voi, että nyt on olo mitä mahtavin. jumppa tekee niin hyvää niin sielulle kuin ruumiille, siitä ei pääse mihinkään. en koskaan ole ollut millään tapaa johdonmukainen tai käynyt säännöllisesti samoissa jumpissa vaan aina fiiliksen mukaan kuntosalia ja erilaisia jumppia. tavoitteellinen liikunta ei ole ollut minun juttu (vaikka siitä aina haaveilenkin), vaan liikkuminen hyvän olon takia.

päivä on mennyt vähän hissutellen. hildan jalka vaatii vahtimista ja rauhassa oloa. meidän pienenpieni nurmikkomme on kärsinyt pahasti viime kuukausina. koirat ovat siis kirjaimellisesti tuhonneet sen. sitä hieman kuokin ja laitoin uusia siemeniä. paketin mukaan parin viikon päästä meillä pitäisi olla taas kaunis ja runsas nurmi.

tämän viikon teemana blogissa oli tarkoitus olla merenranta aamuisin. muttamutta edelleen tuo hildan jalkavaiva estää sen. jalkaa ei saa päästää kastumaan, joten tämän viikon pysyttelemme ihan vaan tien päällä ja hiekalla. ehkä sitten ensi viikolla. toiset aamut ovat niin aurinkoisia, meri kimmeltää auringon säteistä ja on niin kirkasta ja sinistä. toiset aamut ovat taas niin usvaisia, että hädin tuskin eteensä näkee, omalla tavallaan kaunista sekin. sitten on niitä harmaita aamuja, kun meri vaan pauhaa, mutta muuten kaikki tuntuu ja näyttää täysin pysähtyneeltä.

suomessa taitaa ilta jo pimentyä, täällä taas alkaa huomata päivän pitenemisen. kevät ja kesä tekee tuloaan. vielä sitä en muusta huomaa kuin pidemmästä päivästä ja kaupoista, jotka alkavat olla kesätekstiilejä pullollaan ja naistenlehdet antavat vinkkejä kesää varten. ja voisikohan yksi merkki olla myös se, että kaupasta löytyy hentoisia kevätsipuleita? en tiedä jos niitä kasvaa täällä vaikka ympäri vuoden. toisaalta lämpimän heinäkuun jälkeen on tullut taas hyinen kylmyys. jatkuva kylmyys. moneen päivään lämpötila ei ole noussut edes päivän aikana niin paljoa, että kroppa olisi ehtinyt lämmetä kunnolla. kuuma suihku ja jumppa onneksi lämmittävät.

jumpatkaa ihmiset!

3 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

laitettiin iinan kirje tänään sulle (teille) postiin, toivottavasti tulee perille... tai se lähtee vasta illalla eteenpäin, kait...

Katri kirjoitti...

Taas koitti pitkästä aikaa hetki, kun pääsin lueskelemaan kirjoituksiasi. Tuli mukava mieli.

Täällä tosiaan illat pimenee, mutta lämmintä on yhä riittänyt. Hiljalleen alan sopeutua jo helsinkiläiseksi. Mukavaa viikonloppua!

jenni kirjoitti...

kati - jäämme odottelemaan kirjettä, jos kaikki menee niin kuin pitäisi kirje on täällä muutaman viikon päästä :). terveisiä ja koululaisille intoa taas opintielle!!

katri - hehei!! miten työ on alkanut? onnea vielä uuteen kotiin ja ollaan yhteydessä!