27. elokuuta 2009

tällä kertaa materiaalista sielunhoitoa

aamuisia näkymiä. aamiaissali on heti oikealla puolella. sieltä kelpaa katsella merelle.tuo valopylväs on sitten kallellaan, mutta niin taitaa olla kuvakin, tosin toiseen suuntaan. ei tasapainoitu siltikään. nousuveden jäljiltä rannat ovat yleensä aika ruokottomassa tilassa. hotellin rannasta pitävät tietysti siivoojat huolta.


tänään menin siis jättiläismäiseen ostoskeskukseen, vietin siellä yli 7 tuntia, en edes syönyt tai mitään, yhden vesipullon voimilla menin. enkä edes tainnut kulkea koko keskusta läpi saatika kauppoja. olen vain jotenkin niin haltioitunut ihmisistä ja elämästä. kaikista väreistä täällä. meillä päin on aika pitkälti sitä hiekka ja sen eri sävyjä höystettynä merellä, vihreää näkyy harvassa. ihmisiä on niin vähän ettei niiden vaatteiden väreihin tule kiinnitettyä edes huomiota. minä olen itse jumittunut harmaaseen, mustaan ja valkeaan. en yhtään jaksa muita värejä päälläni. suomessa kesällä käydessäni mukaan tarttui muutama värikkäämpi vaate, mutta ne ovat jääneet komeroon, ehkä odottamaan kesän tuloa. virallisesti kevät alkaa 1.9!!! silloin kuulema ihmisten pukeutuminenkin muuttuu - saa käyttää kesävaatteita.

mutta siis, on se uskomatonta kuinka sitä mieli muuttuu paremmaksi ostellessa, missä vika?
ihanaa hypistellä vaatteita ja miettiä mitkä itselle niistä sopisivat. ja voi luoja, kuinka olen voinut venyttää päätöstäni ostaa varrelliset mustat nahkaiset converset? olen haaveillut niistä ikuisuuden. tänään ne lähtivät mukaani. rakkautta. ne tuntuu niin omilta ja voi kuinka askel onkaan keveä ja täynnä itseluottamusta!! kuten kuvasta näkyy, oli löydöt melkoisen harmaamustavoittoisia, jos oikein tarkasti katsoo voi huomata, että korvikset ovat turkoosit.

pankkitili ja varmasti myös mies kiittää siitä, että meillä namibian rannikolla ei ole vastaavia ostosmahdollisuuksia. mutta mitä sitä ei mielenterveytensä vuoksi tekisi?


hotellin ihan vieressä oleva thai-tyylinen ravintola tarjosi parastaan. sushi oli aivan taivaallisen hyvää. ehkä parasta mitä olen ikinä syönyt, sushia siis. tosin sushi-urani on polkaissut toden teolla käytiin vasta täällä afrikan mantereella, mutta täällä sitä on tullut syötyä sitten aika reippaasti. niin täydellinen makuyhdistelmä. kuva ei tee oikeutta maulle, mutta parempaa en saanut. salama häikäisi liikaa, ilman tuli ihan sumea.


kävin muuten elämäni ensimmäistä kertaa yksin ravintolassa. mies on edelleen poissa ja saapuu vasta huomenna. sitten meillä alkaakin pieni vkl-loma! suunnitelmissa olla ihan turisteja. matkustaa turistibussilla (hop on, hop off), bussista voi siis nousta koska vaan ja seuraava bussi tulee aina puolen tunnin kuluttua. jos vaikka koluttaisiin muutama museo läpi ja nähtäisiin enemmän kapia kuin tähän mennessä olemme nähneet.

Ei kommentteja: