22. syyskuuta 2010

murmelit ja hermoromahduksiamaanantaina kotiin tullessa oli sähköt poikki, jälleen kerran. parin viikon välein sähköt menevät ja tulevat miten tahtovat. sähkömiehet eivät ole osanneet tehdä asialle mitään. nälkäisenä kotiin tullessa sähköttömyys saa liian suuret mittakaavat, varsinkaan jos läppärissä ei ole akkua jäljellä, kännykän akku piippaa lataukseen pääsyä ja kehenkään ei saa yhteyttä. itkupotkuraivarit jos toisetkin sai koiratkin ihan hämilleen, minulla meni pari tuntia koota itseni.

naapureiden rauhoittava vaikutus, kutsu syömään ja juomaan lasillinen punaviiniä saivat mieleni tyyntymään, uskomaan taas parempaan. miehen soitto etelä-afrikasta lohdutti (miehen kännykkä ei ole taas toiminut hetkeen, saldorajat ovat tulleet vastaan 5 viikon reissulla). mies sanoi lähtevänsä tiistaina matkaan, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. käsi pystyyn, kuka on samaa mieltä siitä, että ikinä mikään ei mene suunnitelmien mukaan?

palattuani naapurista kotiin,oli sähköjohdot saaneet levätä ilmeisesti tarpeeksi ja niin sähköt palasivat, mutta vain yhdeksi yöksi. tiistaiaamuna heräsin, lähdin koirien kanssa laiskalle ja hitaalle rantalenkille kameran kanssa. tulin kotiin ja kas, sähköt olivat taas poikki. sähkömies lupasi tulla samantien.sähkömiehen tultua palasivat sähkötkin. onko se totta, että jos sähköt on päällä niin ei voi saada selville missä vika on? sähkömies epäili, että vika on jääkaapissa, mutta sitä ei kuulema voi tutkia, jos se toimii. ainoaksi vaihtoehdoksi antoi sen, että pitää soittaa taas heti, kun sähköt menee seuraavan kerran niin voivat tulla mittaamaan jääkaapin moottoria. mutta kun ne sähkömiehet ei tule kuin päiväsaikaan, soitan aina niille (yleensä illalla), kun sähköt menevät, mutta ne käskevät odottamaan seuraavaan aamuun, jolloin pääsevät vasta tulemaan paikan päälle.pitkin päivää sähköpostitin miehen kanssa, odotin, koska tulee lupa lähteä e-afrikasta. noh, ei sitä tullut. odotin niin paljon, että mies olisi tänään kotona. noh, ei ole. minä en muistaakseni lähtenyt tänne namibiaan ollakseni yksin, ainakaan viittä viikkoa putkeen? eikö nyt ole jo ihan ansaittua valittaa, masentua ja saada yhä uudelleen itkuahdistusmasennushermoromahduksia?martti ja hilda ansaitsevat vuoden tunnustuksen. jonkin sortin pelastettiin mama juoksemasta pää edellä seinään -sertifikaatin. en ole enää häätänyt niitä edes pois vierestäni nukkumasta. sitten joskus kun mies palaa niin ehkä mieluummin aamulla herään miehen tuhinaan kasvoillani, mutta just nyt mara ja hilda on aika vahvoja tuhisijoita ja niin ihanan karvaisia!tänään en ole vielä romahtanut kertaakaan. enkä aiokaan.

8 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Voih, koita jaksaa :/ 5 viikkoa on kyllä piiiiitkä aika.

Jenni kirjoitti...

Tsemppii Jenni!! Itkupotkuraivarit ovat täysin oikeutettuja kuvaamissasi olosuhteissa. Hienoja aurinkoisen sään kuvia, varsinkin toi vika kuva on upee. Mutta kehoittaisin jatkossa petraamaan tuon horisontin kanssa. Vai onko se siellä Namibiassa noin kallellaan? t. toinen amatöörivalokuvaaja.

jenni kirjoitti...

kiitos murut, tulee tarpeeseen sananne. aattelin, että tuo maran vahva rintamus ja läsnäolo vikassa kuvassa veisi huomion horisontista. eikö eka kuva ole kuitenkin aika kohdillaan? pusmus molemmille!

Katsan blogi kirjoitti...

tsemppiä muru, viisi viikkoa on ihan liian pitkä aika - ja vielä siellä ypöyksin :(. toivomme miehesi paluuta koko sydämestämme !

terkut syksyisestä ja sateisesta suomesta...

K&muut

Hanne kirjoitti...

jos lohduttaa niin mun huomion Maran jykevä olemus ainakin vei, horisonttia en edes huomannut ;)

Ja kyllä sun päivityksiä ehdittiin jo odottaakin, olin jopa hieman huolissani...!

Toivottavasti Matti kotiutuu nyt jo pian, en halua edes ajatella miten raskasta siellä yksinään voi olla. Onneksi on edes koiruudet :) Voimia!

Anonyymi kirjoitti...

Voi Jenni Kulta!!
Tää ei voi olla totta. Ihanaa että sulla on Martti ja Hilda!!
Vaikka ne nyt sängyssä nukkuu, niitä on sieltä vaikea saada pois.
Kuvat on tosi kauniita!!
Kaikkea Hyvää!! Kärsivällisyyttä!!
Haleja ja suukkoja syksyisestä savosta!!

Maarit R kirjoitti...

Ou nouu...I feel you. :) Tsemppiä sinne ja ajattele miten onnekas olet, kun sulla on noita karvaisia kavereita. Täällä on mies, mutta ei lupaa tuollaisten hankkimiseen. :)

Me lähdetään reissuun sitten viikon päästä. Kuullaan!

Matti kirjoitti...

Tunti viela hani ja sit kotona.