8. huhtikuuta 2010

väsähtänyt miss jenni

oi miksi kelloja piti siirtää ja vielä taaksepäin? pimeys tulee jo heti kuuden jälkeen, parin viikon päästä jo vähän ennen viittä. miksi, oi miksi? kuulemani mukaan asialle on ihan käypä selitys. koulut täällä alkavat jo seitsemältä, niinpä monet lapset lähtevät kävelemään kodeistaan jo kuudelta. pimeässä käveleminen, varsinkin pohjoisemmassa voi olla vaarallista. en ole ihan varma viitattiinko tällä eläimiin vai ihmisiin. pohjoisessa niitä villieläimiä tietysti on ja kaupungeissa taas rikollisuutta. mutta silti tämä aikaisin laskeutuva pimeys vie mehut.

minua aamulla tarpeeksi aikaisin nouseva aurinko ei juuri lohduta, seittemältä se kuitenki on jo taivaalla möllöttömässä.

sitä taas en ihan käsitä kuinka esim. meidän koululaisilla menee tunti kävellessä kouluun, koulut eivät ole paria kilometriä kauempana. tai käsitänhän minä, että siihen matkatekoon menee tunti, koska namibiaanit liikkuvat niin h-i-t-a-a-s-t-i. mutta sitä en käsitä kuinka joku jaksaa liikkua niin hitaasti. miten siirtymisiin viitsii tuhlata niin paljon aikaa. eikö aamulla voisi vaan nukkua puoli tuntia pidempään?

liikuntatunneilla liian suuri osa ajasta menee siihen, että lapset järjestäytyvät riveihin, hakevat palloja, yleensäkin vain liikkuvat paikasta toiseen. vaikka minä aina toitotan, että vauhtia, juoskaa, kävelkää nopeasti. mutta ei. jos kyseessä on peli niin silloin vauhtia kyllä löytyy. siirtyminen on vain niin tuskaisen hidasta.

kenelle aukenee "hindsight is 20/20 vision" merkitys?? anyone?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

It mean that you can look in the past (hindsight) and see what you did wrong. Perfect vision is 20/20. So as you look back, you're able to see "perfectly" what you should have done. "Hindsight is 20/20

Kertoo guuggeli

Matti kirjoitti...

Niin, hindsight on jalkiviisautta ja 20/20 tarkoittaa etta 20 jalan etaisyydelta naet niinkuin normaali ihminen nakee. Elipa jalkiviisautta norminaolla.

jenni kirjoitti...

thanks boys! kylhän mää sen tiesin, kun käyn niillä enkun tunneilla, ope antoi läksyksi käyttää sanontaa, mutta kun ei se kellekään ole auennut. ajattelin vaan, että josko se olisi ollut jollekin blogin lukijalla tuttu.