5. huhtikuuta 2010

pääsiäisretki


rento päiväretki tehtiin maran ja hildan sekä naapurin pojan kanssa tuttuun paikkaan mereltä päin. walvis bayn laguunia ja satamaa vastapäätä oleva niemi, joka kasvaa vuosi vuodelta on nimeltään pelican point. pelikaaneja siellä näkyi vaan muutama. flamingoja ja hylkeitä sitten ihan satapäin. kuvia ei niistä tullut otettua, koska hylkeitä ja flamingoja löytyy tietokoneen tiedostoista jo ihan liikaakin.


matkan varrella ohitettiin suola-altaita ja suolatehdas. näyttää melkein kovalta ja jäiseltä lumelta.

punaiset altaat olivat hurjan näköisiä. mieleen tuli lähinnä piraijoiden allaspartyt. kuvissa väri ei välity yhtä voimakkaana.enimmäkseen tie näytti tältä. voi ihan itse valita kaistansa.jottei unohtuisi, että ollaan satama-alueen välittömässä läheisyydessä.majakka oli vuonna 1915 vielä niemen kärjessä, nyt matkaa kertyi ainakin 500 metriä ellei enemmänkin. nykyisin niemen kärki kasvaa pituutta noin 20 metriä vuodessa. niemen ja walviksen väliin jää hevosenkengän muotoinen lahti, joka on isoilta aalloilta suojassa. ja näin tekee satama-alueesta suojaisan.


mies ja naapurin poika majakan juurella.hilda tuulen tuivertamana, tassujen jäljet katoavat lähes samantien.

pääsiäinen on mennyt melkoisen rennosti muutenkin. sunnuntaina söin vain muffinseja, katsoin muutaman leffan. postia pappi jaakobille (kuinka paljon elokuvan aikana voi itkeä?) ja valentine's dayn - leffateatterin tarjonta on rajallinen, rannikon aktiviteetit ovat rajalliset. lauantaina saunottiin ja vietettiin iltaa hyvässä seurassa ja saatiin muutama jo kauan aikaa kesken ollut projekti saatettua melkein loppuun.

niin ja kellojakin siirrettiin. suomen ajasta ollaan jäljessä kaksi tuntia.
ihanaista viikkoa!!

3 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

voih, kun en ole ehtinyt kommentoida pitkiin aikoihin teksteihin. muistathan, että täällä ollaan kuitenkin ja koko ajan luetaan, ihan päivittäin kurkkaillaan onko tullut jotain uutta... mutta aika on jotenkin niin rajallista nyt, ehkä toi uusi työ verottaa energiaa vielä sen verran, ettei jaksa oikein kauheesti. mutta kyllä se tästä.

kevät jo pitkällä, ainakin täällä etelässä. lumet jo suurimmaksi osaksi sulaneet, ojat ja pienet joet tulvivat, meilläkin auto hajosi yhdessä lätäkössä :( . linnut ovat tulleet osin jo takaisin, joutsenet ja kurjet. tikkakin saapui jo nakuttamaan sähkötolpan päällistä. peipot ja tintit laulelevat kovin ja korkeelta, aamutuimaan kun tosta töihin lähtee.

ihan malttamattomina täällä ootellaan, että sinne teille päästäisiin kyläilemään, kun tuntuu että nähtävääkin olisi ihan hirveästi. kaikkea on niin kauheasti... ainakin kun lukee tota sun juttua. ja kuvat on niin ihania. ja suurin syy tietenkin on se, että meillä on hurja ikävä teitä ! mutta positiivisesti ajatellen, ei mene enää kauan kun nähdään... ja sitten jo kohta tullaankin teille ! nyt taidan mennä jatkamaan huomisen ruuan laittoa, lapset kun menevät harkkoihin melkein koulusta suoraan ja minä sitten töistä suoraan hallille... saavat raukat ruokaa ennenkuin menevät. terkkuja kaikille, matille hali kanssa. koirille suukkoja suomesta !

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia kuvia niin kesäisiä. Kun täällä on loskaa ja harmaata. Koirat näyttää niin isoilta.
Haleja ja Suukkoja teille!!!!
- savosta -

jenni kirjoitti...

kati - laiska kommentoottari, mutta ahkera lukija ilmoittautuu myös täällä. terveisiä ja haleja, pian nähdään!

savon mua - koirat on isoja! ainakin mara. varsinainen lihaskimppu 0% rasvaa. eikö se kevät ala siellä jo näkyä ja tuntua?