30. kesäkuuta 2009

hiekkaa varpaissa jälleen.

home sweet home. kotona jälleen. matka kesti jälleen tolkuttoman kauan, joskin ei yhtä tuskaisesti kuin suomeen mennessä. salmiakin runsas tankkaaminen piti verenpaineen kohdillaan ja jalkojen turvotus ei äitynyt kivuliaaksi, kiitokset sannalle arvokkaasta vinkistä. ongelmani on matala verenpaine yhdistettynä matalaan ilmanpaineeseen lentokoneessa ja jottei paineet kävisi liian mataliksi on saatava jotain verenpainetta kohottavaa. salmiakki toimi. nukuinkin muutamia tunteja.

ensimmäinen vieraamme on siis saapunut luoksemme tuhansine kysymyksineen. pikkuveli. on meillä ollut vallan jännittävää. tänään on ehditty jo vaikka mitä. aamupäivä meni namibian kansallisessa aquariumissa. siellä ihmettelimme meren elämää ja kaikkia kaloja mitä tässä rannikolla asustaa. käytiin karting-radalla ja kiivettiin hiekkadyyneille. siinä olikin pikkuveljellä puuskuttamista. ei kuulema valokuvien perusteella voi ymmärtää dyynejen kokoa. koirat kävivät eläinlääkärillä, hilda vahvisterokotuksilla. eikä hilda ole enää pullukka, minä vain. pikkuveljen mielestä täällä ei ole mitenkään ihmeellistä, ihmiset ovat vain eri värisiä. hauskaa meillä on ollut. tänään mies ja pikkuveli söivät pasta bolognesea a la pikkuveli. herkullista oli.

voi sitä riemua eilen, kun hilda ja mara haettiin kotia. olivat viihtyneet hyvin, mutta viime viikolla hilda oli alkanut karkailemaan vapaana ollessaan ja äreilemään martille oikein huolella. ihan kuulema olivat tapelleet. sama on jatkunut kotona. hilda on ihan yrmynä martille, eivät edes nukkuneet vierekkäin viime yönä. kaippa tämä tästä rauhoittuu. nyt ovat nukkuneet vaan, erillään. hoitopaikassa oli ollut vilskettä vuorokauden ympäri. hilda ja mara olivat yhden pariskunnan luona hoidossa, missä asustaa 3 koiraa ja 2 kissaa. yksi koirista oli ollut samanlainen kuin martti ja heistä oli tullut erottamattomat leikkitoverit. yöksi oli ihan pitänyt erottaa, että pariskunta sai nukuttua. mutta nyt olemme kotona koko perhe!!

ihan tuli kotoisa olo heti, kun tänne saavuimme. kai sitten olemme jo kotiutuneet tänne pesäämme. vaikka suomessa olikin niin ihanaa käydä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TERVETULOA TAKAISIN KOTI-NAMIBIAAN JENNI!! Rupeen taas seurailemaan sun elämänmenoa täällä. Ja kohta taas ehkä nähdäänkin!

Riina kirjoitti...

Hiltsu-paralle on tullut kylästressi ;) Hyvä että pääsitte turvassa kotiin ja perhe on koossa. Onnekas pikkuveli saa kyllä huiman kokemuksen siellä teillä, mahtavaa. Terveisiä koko porukalle. Ja mulla on sulle yhtä supisupiasiaa, mutta siitä myöhemmin ja muualla ;)

jenni kirjoitti...

namibian kodissa ollaan juu. ja tavataan ihmeessä pian!!

R - niin taisi tulla kylästressiä. nyt vaan nukkuvat jo toista päivää. joko on myöhemmin???? en malta odottaa.

Katsan blogi kirjoitti...

ihanaa että olette kotona, turvallisesti. nauttikaa pikkuveljestäsi ja yhteisestä ajastanne ! oli mukavaa että kävitte. jospa me sitten seuraavaksi tulemme sinne, kunhan olemme asettuneet ensin norjaan :). vielä vitsi... :) K