13. toukokuuta 2010

täydellinen helatorstai

alkaa heräämisellä ilman herätyskelloa, ilman miehenkään herätyskelloa. ei tarkoita kuitenkaan sitä, että olisi tarvinnut nukkua myöhään. aamun kohokohta oli myös tajuta, että pari päivää kestänyt päänsärky oli haihtunut unien mukana. mies oli muuten nähnyt viime yönä lariam-huuruissaan unta, että minä olin synnyttänyt. namibiassa. vanhimman veljensä vaimon kanssa he olivat odottaneet synnytyshuoneen ulkopuolella. mitäköhän se meinaa k?

aamupäivän vietin myo-kollegan kanssa sitruunamarenkikakkua herkutellen.

päivä vietettiin rannalla, piknikillä ja kirjoja lueskellen. aurinko suvaitsi saapua rannikolle. oli ihan tosi mahtavaa, tosin tuulipukua olisi tarvittu eristämään atlantilta puhaltavan tuulen kylmyys.

iltapäivällä puuhailtiin nettisivuja rakennellen. pian saadaan auki sivustot, joissa on tietoa ensi tammikuun juhliin saapuville!!

onnistuneen päivän kunniaksi päätettiin mennä katsastamaan uusi ravintola, kiinalainen. koko ravintola oli niin surkuhupaisa esitys, että se ei voi edes pilata hyvää tunnelmaa, joka on ollut tänään vallassa.

kiinalaiset ovat saapuneet namibiaan sankoin joukoin. ehkä, jos en ihan väärin tiedä niin heillä on hallussaan suurimmat tieurakat ja hankkeita tuntuu muutenkin piisaavaan. ilkeät tipuset ovat myös kertoneet, että kiinalaiset kohtelevat namibialaisia todella huonosti. ja se tuolla ravintolassa paistoi läpi. henkilökunta oli niin hukassa, ei ne tienneet mitä tehdä, ravintolassa oli suhteellisen paljon väkeä, lähinnä valkoista. ja nehän ei kauaa katsele pallo hukassa kulkevaa tarjoilijaa. muutamat asiakkaat lähtivät kesken kaiken pois ja tunnelma oli välillä kuin markkinoilla. asiakkaat huuteli ja viittoi pöydissään tarjoilijoille. tarjoilivat eivät ehtineet tai huomanneet hoitaa työtänsä niin siinä sai sitten itse hoitaa puolestaan, jokainen omalla tavallaan. mies sai pääruokansa ainakin 10 minuuttia ennen riisiään ja minun ruokaa. noh, kylmettynyttähän se jo siinä vaiheessa oli. mutta ei sitä voinut olla tuohtunutkaan, koska mielestäni ne tarjoilijaparat kyllä yrittivät parhaansa, se ei vaan tällä kertaa riittänyt. tuskin ainakaan ihan heti paikkaan mennään uudestaan. ravintola oli kyllä enemmän kuin tervetullut tähän rannikon ravitsemusliikkeiden valikoimaan.

palataan taas. eläinkuvia reissulta tiedossa seuraavaksi.

2 kommenttia:

Katsan blogi kirjoitti...

no ihana uni... sitä odotellessa :), matille terkkuja !

jenni kirjoitti...

heh heh.