18. marraskuuta 2010

taas tää meni liikenteen haukkumiseksi

namibian rannikon kuulumisia: kuumuutta piisaa. aurinkoa piisaa, hiekkaa iholla enemmän kuin tarpeeksi. aurinkorasva on erittäin otollinen pohja tuolle hiekkakuorrutukselle. tänään oli taas neljän oppitunnin verran lentopalloharkkoja. huih. palkkiona mielessä siintää vain kylmä savanna kotona, hiljaisessa ympäristössä. lentopallo vaatii jatkuvaa kommunikointia pelikavereiden kesken. usein tuo kommunikaatio saavuttaa aikamoiset desibelit, eihän sitä nyt hiljaa kuiskaten voi pelata. korvani kaipaavat usein hiljaisuutta työpäivän jälkeen. kun tulen kotiin, olen vain hiljaisuudessa, en voi kuvitellakaan avaavani telkkua tai edes kuuntelevani musiikkia. tietokoneen hiljainen hurina on kaikki mitä kestän ja tietysti koirien nuuhkuttelut. puolen tunnin melunollaus on just passeli.

kotimatkat vietän ikävän usein kiroillen autossa.ugh, varsinkin taas tänään. poliisi on jouluun lähestyessä lisännyt partioita, mutta eipä ne tunnu kauheasti tehoavan tähän liikennekulttuuriin. kaveri postasi eilen facebookissa bongaamansa kommentin paikallisen sanomalehden tekstiviestipalstalta."I don't think that such steep and exorbidant fines are a way to deter traffic violations; but will add to the already burdened prisons and breadwinners. Please come up with other alternatives of punishment. Most of us don't earn that much!" elikkäs tämä naikkonen oli pahoillaan siitä, että sakot ovat niin kovia ja näin ollen suurin osa ei niitä pysty maksamaan, joten pitäisi olla vaihtoehtoisia rangaistusmenetelmiä. miten olisi ajaminen selvinpäin? tai ajaa vaikka ihan niiden nopeusrajoitusten mukaan? olla ohittamatta silloin kun ei saa ohittaa? kiesus.

mulla oli ihan hyvä mieli,kun aloin tätä kirjoittamaan. liikennekulttuurin miettiminen saa vaan niin näkemään punaista. tässä meidän rantatiellä tapahtuu kymmeniä kolareita joka viikko. joten täällä pitää olla tarkkana ja varsinkin tyynenä.

huomenna päästään taas pidemmäksi aikaa tien päälle. tie vie minnekäs muualle kuin windhoekkiin. koirat jää doggy lodgeen hoitoon ja me suunnataan viettämään hääjuhlaa pääkaupunkiin. ihanata. ihanaa päästä juhlamekkoon ja lämpimään iltaan.

2 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Sillä "kovalla sakolla" viitataan varmaan siihen sakkojen yleiskorotukseen mikä astui juuri voimaan. Entinen "perussakko" oli 30 € ja nyt 200 €, jonka saa turvavyöttä ajamisesta, kännykkään puhumisesta ajaessa, stop merkkiin pysähtymättä jättämisestä jne.

Jukka kirjoitti...

Asiallinen korotus paikallisessa mittapuussa. Varmaan rauhoittaa vähän menoa.
Mukavaa Windhoekin reissua ja juhlia!p.s. täällä kaivetaan pilkkihaalareita esiin, lunta maassa ~10 cm ja -4C pakkasta.